28 Haziran 2009 Pazar

AZ BİLİNEN ENFES KİRAZ TUZLUSU KAVURMASI

Print Friendly and PDF
Lezzeti mükemmel olan "kiraz kavurmasının" tarifini veriyorum sizlere. Sakın hataya düşüp "Meyvenin kavurması mı olur?" gibi önyargıyıları bırakın ne olur! Lafımı dinleyin. Deneyin bu tarifi. Eğer beğenmezsiniz kafama odunla vurun. Bir bayan arkadaşım da sizin gibi düşünüyordu. "Kirazın tuzlusu bir de kavurması mı olur? Sen hastasın Ayhan!" diyordu. "Mihnet rica, ölümü öp!" gibi yeminlerle zorla da olsa ona tattırdım. Sonuç; şimdi bu insan kiraz tuzlusu delisi. "Olmaz böyle bir şey!" diyen bu kişiye her yıl kiraz tuzlayıp gönderiyorum. Sadece o mu? Bu kavurmadan yiyen, müptelası oluyor ve bağımlılık yapıyor. Hadi bakalım iddiaya var mısınız. Tarif çok basit. Deneyin bakalım. Kim haklı çıkacak?

Malzemeler

  • Kişi başına bir avuç tuzlu kiraz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tatlı yeşil biber
  • 1 adet küçük boy tatlı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Arzunuza göre baharatlar: karabiber, pul biber, nane, kekik vs.

Yapılışı

  1. Konserve yaptığınız kirazların çekirdeklerini ayıklayın.
  2. Tuzu çıkması için suda 5-6 saat bekletin. Ara sıra suyunu değiştirin.
  3. Tadına bakarak, tuz seviyesini kontrol edin.
  4. Tavada piyazlık doğramış olduğunuz soğanları 2 dk. posalayın. Biberleri ilave edin.
  5. İki avucunuzla suyunu sıkmış olduğunuz kirazları sarımsakla beraber ilave edin.
  6. Kirazları zedelemeden orta ateşte 5 dk. sürekli karıştırarak kavurun.
  7. Artık hazır. Zevkle yiyebilirsiniz. İsterseniz baharatlarla süslersiniz.
  8. Sakın beğenmedim demeyin!











Sorun Bakalım Niye Diye

  • Kirazın çekirdeklerini çıkarmanın yolu: sap kısmına bir tırnak ya da bıçak izi, alt tarafından iki parmağınızla sıkın. Çekirdek fırlayacaktır.
  • Suda bekletirken ara sıra tadın ki tuzu fazla olmasın.
  • Azıcık tereyağı katarsanız mükemmel lezzeti olur.
  • Bu karışıma isterseniz kavrulmuş tavuk ya da et parçaları katabilirsiniz.
  • Afiyetle yiyin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba kürazı konserve yaparken tatlı deil tuzlumu yapacaz yani ya da konserve deil turşu olarak mı yapıcaz yani sirke falan gerekli mi açıklık getirirmisiniz