22 Haziran 2009 Pazartesi

KONSERVE İÇİN STERİL KAVANOZ HAZIRLAMA

Print Friendly and PDF

















Hepiniz evde konserve, tuzlu, reçel, turşu ve " salça " yapıyorsunuzdur. Hatta zamanı gelince çorba yapmak için domates, biber, sebze saklıyorsunuzdur buzdolabında. İnanıyorum ki emek verdiğiniz bu uğraşlar çok lezzetlidir. Bundan hiç şüphem yok. Ama hep şikayetçisiniz değil mi? "Konservem niye bozuluyor, üzeri küfleniyor, içindeki sebze-meyvelerin içi geçiyor? Hadi yine iyisiniz! Sizlere, uzun süre bozulmayan konserve yapmanın basit sırlarını vereceğim.



Uzun Ömürlü Konservenin Sırları
  • Seçtiğiniz gıdalar kesinlikle taze olmalı.
  • Gıdalar çok iyi yıkanmış ve suyu süzülmüş olmalı.
  • Kullandığınız kaplar kesinlikle steril olmalı.
  • Konserve içine asla koruyucu katkı maddesi katılmamalı.


Kavanoz Kaynatma
  1. Geniş bir tencereye sıcak su koyun ve içine 2 çorba kaşığı kaya tuzu katın.
  2. Kaynayan suya tahta kaşık yardımıyla el değmeden kavanoz ve kapakları yerleştirin.
  3. En az 20 dakika her tarafı suda kalacak şekilde çevirerek kaynatın.
  4. Yine tahta kaşık yardımıyla sudan kavanoz ve kapakları kağıt havlu serilmiş tepsi üzerine iç kısımlara el sürmeden alın.
  5. Kavanozlar tamamen soğuyunca, iç kısımlarına el sürmeden gıdalarınızı doldurun.
  6. Salça ve haşlanmış sebze gibi gıdaları saklıyorsanız: üzerini örtecek kadar, havayla temasını kesecek şekilde sıvı yağ dökün ve öyle kapatın kapakları.
  7. Tuzlu, turşu, ya da reçel tarzı gıda saklıyorsanız, üzerini tülbentle örterek kapakları kapatın.
  8. Hazırladığınız konserveleri buzdolabının en alt rafında saklayın.
  9. Bazı konserveler asitten dolayı içinde basınç oluşacağından, 3-4 gün sonra lavabo üzerinde kapaklarını tam açmadan içinde biriken gazı boşaltın. "Tıs" sesi bitene kadar kapağı yavaşça açın. Sonra tekrar kapağı sıkıca kapatın ve buzdolabına geri koyun.
  10. Doğal, sağlıklı, katışıksız ve küflenmeyen konserveler dolu yaşamlar dileğiyle. Unutmadan;

    Kırmızı Biber Küpü İle Yüz ve Vücut Güzelliği . Bu doğal mucizeyi mutlaka uygulayın derim.

Hiç yorum yok: