17 Temmuz 2009 Cuma

Bol Sebzeli Bulgur Pilavı

Print Friendly and PDF
Bulgur pilavı milli yemeklerimizden bir tanesidir. Yanında bir de cacık. Demeyin keyife. Akşama hem pratik hem de besleyici ne yemek pişireceğim? diyorsanız, alın size bol sebzeli bulgur pilavı.


Malzemeler
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 1 orta boy domates
  • 1 küçük boy havuç
  • 1/2 patlıcan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 fıske karabiber
  • 1 bardak sıcak su
  • 1 kaşık tereyağ
  • Tuz

Yapılışı
  1. Bulgurları yıkayıp, süzün.
  2. Terayağında küçük doğranmış, havuç, biber, patlıcan,domates ve soğanları 5 dk. kavurun.
  3. Bulguru, salçayı, sarımsakları, doğranmış maydanozu, karabiber, tuz ve suyu ilave edrek kısık ateşte 20 dk. pişirin.
  4. Kapak altına kağıt havlu koyun ve battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.
  5. Yanına cacık yapmayı unutmayın!
Bu Sıcaklarda Sorularınız Çekilmiyor Ama Neyse!
  • Su ölçüsü normalde 1'e 2. Ama sebze olduğu için 1'e 1,5.
  • Sebzeleri yağda posalarken en son soğanları iave edin.
  • Hiç bir zaman salçayı yağda kavurmayın.

Hiç yorum yok: