21 Temmuz 2009 Salı

Sebzeli Yeşil Mercimek

Print Friendly and PDF
Yeşil mercimeğin protein açısından bayağı zengin olduğunu biliyorsunuz. Sofranızdan asla eksik etmeyin. Gelin bu besleyici yemeği daha da zenginleştirip lezzetlendirelim.



Malzemeler
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 küçük boy havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 6 çay bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 fısket tuz ve karabiber


Yapılışı
  1. Mercimekleri yıkayıp az suda 5 dk. haşlayın ve süzün.
  2. Doğranmış soğan, havuç ve biberleri yağda 2-3 dk. posalayın.
  3. Doğranmış domatesleri ilave edip 2 dk. daha posalayın.
  4. Mercimekleri, salçayı, dörde böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve 6 çay bardağı kaynar suyu ilave edip 25 dk. kısık ateşte pişirin.
  5. Arzunuzu göre kırmızı pul biber ekleyip limon sıkarak yiyebilirsiniz.

Sormadan Söyleyelim Köşesi
  • Bu köşe bir gün beni delirtecek. Bakalım ne zaman.
  • Az suda haşlayıp süzüyoruz ki hem mercimeğin kara rengi gitsin hem de gaz yapmasın.
  • Havuçları ince doğramayı unutmayın!

1 yorum:

nurşen dedi ki...

Yeşil mercimeği çok severim eminim çokda leziz olmuştur ellerine sağlık.
http://nursen-yemek.blogspot.com
Sevgiler.