19 Temmuz 2009 Pazar

Yoğurtlu Bamya Kızartması

Print Friendly and PDF
Bamyanın yemeğini biliyorsunuz. Peki kızartmasını biliyor musunuz. İlk defa denedim. Olmaz böyle bit tat. Hani midye tava vardır ya; ekmek arasına konulup üzerine ekmek içli sarımsaklı yoğurt sos koyarlar. Tadı buna çok benziyor. Ama inanın midyeden daha lezzetli. Her fırsatta bu yemekten yapacağım.


Malzemeler
  • 1 kg. bamya
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı soda
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz

Yapılışı
  1. Bir kapta limonlu su hazırlayın ve konik kestiğiniz bamyaları bu suya atın.
  2. Sonra bamyaları süzüp, kağıt havlu ile kurulayın.
  3. Çırpılmış yumurtayı, sodayı ve azıcık karabiberi bamyaya ilave ederek bulamaç haline getirin
  4. Bir kaba unu dökün ve bamyaları una bulayıp kızgın yağda 10 dk. kızartın.
  5. Kevgir yardımı ile kağıt havlu serilmiş tepsiye alın.
  6. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pulbiber ve karabiber ile süsleyin.
  7. Afiyet olsun.

Siz Sormadan Ben Anlatayım ve Kurtulayım
  • Bamyanın nasıl soyulacağı burada.
  • Limonlu suda bamya sümüklenmez.
  • Yeşil biber kızartır gibi kızartacaksınız.
    kağıt havlunun ne işe yaradığını sakın sormayın. Bamya sümüklenirse, burnunu silersiniz!

Hiç yorum yok: