15 Temmuz 2009 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilakisi

Print Friendly and PDF Soğuk olarak sevdiğim pilakiyi genelde tutturamıyorlar. Ya fazla pişmiş oluyor yada fasülye taneleri dişinizi kırıyor. Şimdi size enfes bir barbunya pilaki tarifi veriyorum.


Malzemeler

  • 2 su bardağı taze barbunya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 dilim limon
  • 1 tutam maydanoz
  • tuz

Yapılışı

  1. Barbunyaları ayıklayın ve yumuşayana kadar (hafif sert kalacak) haşlayıp süzün.
  2. Yağda doğranmış soğan,havuç ve domatesi posalayın.
  3. 2 su bardağı kaynar suyu ve sarımsakları ilave edip 10 dk. pişirin.
  4. Bu karışıma barbunyaları katın. Üzerine limonları koyup 10 dk. daha pişirin.
  5. Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
  6. Maydanoz ile süsleyip soğuk servis edin.

Haydi Sor, Sor

  • Pilakiyi kuru barbunyadan yapacaksanız, bir gün önceden ıslatın.
  • Resimdeki barbunya değil fasülye pilakisi diyenler varsa ayıp ediyorlar. Taze barbunyayı haşlayınca bütün rengi gidiyor ve beyaz kalıyor.

1 yorum:

Daisy dedi ki...

zeytinyağlı yemekler bu kadar sulu bırakılırsa lezzetli olmaz.ama tabi zevkler ve renkler..