27 Ağustos 2009 Perşembe

Yeşil-Kırmızı Biberli Nohutlu Pilav

Print Friendly and PDF
Bir önceki tarifte etsiz nohut vardı. Tabiki yanında pilavsız olmaz. Daha önce pilav tarifi vermiştim. Ama bu sefer tarif farklı. Deneyelim.



Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ yada tereyağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. İnce doğranmış biberleri yağda 2 dk. posalayın.
  2. Yıkanmış pirinçleri ilave edip 3 dk. daha kavurun.
  3. Nohutları, tuzu ve suyu ilave edip sadece 1 kez karıştırarak kısık ateşte 10 dk. pişirin.
  4. Altını söndürüp bir battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.

Bu konuda Asla Soru Sormayın, Cevap Vermem!

  • Soru soracaksanız önceki pilav tariflerime bakın. Eğer üşenmezseniz.
  • Hala battaniye ne işe yarıyor diye soranlar var. Kışa hazırlık, kışa...
  • Yine dayanamadım, cevap yazdım.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.