17 Ağustos 2009 Pazartesi

Yoğurtlu Havuç Kızartması

Print Friendly and PDF Kızartma sevenlere değişik bir tarif vereyim dedim. Yoğurtlu havuç kızartması. yanlız bu kızartma öyle ağır olan cinsinden değil. Tam hafif olduğu söylenemez ama mümkün olduğu kadar az yağ kullandım.



Malzemeler

  • 1 kg. havuç
  • 1 su bardağı buğday ya da mısırunu
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber ve pul biber
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ


Yapılışı


  1. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. İçine doğranmış dereotunu, yumurtayı ve unu katıp bulamaç haline getirin.
  3. Tavaya yağı koyun ve 2 dk. ısıtın.
  4. Karışımı tavaya kaşık yardımı ile yayın.
  5. Kısık ateşte tavayı çevirerek her iki yanını kızartın.
  6. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.

Niye Sormuyorsunuz? Sorulacak Bir Şey Yok mu Şimdi?


  • Şu, tuz konusunu kökten çözelim. Tuz kullanlar tuzu başta katmasın. Hele kızartmalarda tuzu da kavurmayın. Yiyeceğiniz zaman atsanız eliniz mi kırılır.
  • Havuçları çok ince rendelemeyin ve bekletmeyin! Hem kararır hem de sulanır.
  • Gelelim en zor yerine. Karışımı tavada dağıtmadan nasıl çevireceksiniz bakayım. Sadece bu değil, diğer kızartmalarda da tavayı nasıl çevireğinizi bir sonraki yazımda resimli olarak anlatacağım.
  • Kızartmaları dağıtmadan çevirene ödül var!

Hiç yorum yok: