8 Eylül 2009 Salı

40 dk.'da Fırında Şehriyeli Kuzu Güveç

Print Friendly and PDF
Evde yapılması zor denilen, sadece lokantada yenir denilen şehriyeli güveç hakkındaki bu yorumlara kızıyor ve kolaylıkla hazırlayacağınız tarifini veriyorum.





Malzemeler

  • 4 adet kuzu incik ya da 1 kg. kuzu kol
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 su bardağı kaynar su, pilav için
  • 1 çay bardağı su, etler için
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam karabiber
  • Tuz



Yapılışı

  1. Etleri bir tencerede 20 dk. haşlayın ve süzün.
  2. Soğanları ve arpa şehriyeleri yağda 5 dk. kavurun. Suyunu, tuzunu ilave edip pilav gibi pişirin. 15. dk.
  3. Güveç kabına ya da fırına dayanaklı cam tepsiye önce arpa şehrileri dizin.
  4. Üzerine etleri ve arasına dilimlenmiş domates ve bütün biberleri ekleyin.
  5. 1 çay bardağında sulandırılmış salçayı ve sarımsakları, karabiberi ilave edip önceden 200 dereceye ayarlanmış fırında etlerin üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 15- 20 dk.
  6. Bu kadar basit!


Rahat Olun ve Sorun. Bu Sefer Gayet Sakinim

  • Kuzu eti sevmeyenler dana eti kullanabilir.
  • Kuzu incik bulamazsanız kuzu kol yada kemiksiz et de tercih edilebilir.
  • Etleri haşlarken üzerine biriken kahverengi köpükleri almanız gerektiğini söylemeyeyim isterseniz.
  • Soğan yada sarımsak tercihinize bağlı.
  • Bir kaşık tereyağı, yoğun lezzet sevenlerin çaresi olur.
  • Etlerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız kaynatırken içine yarım çay bardağı süt ve bir tatlı kaşığı sirke koyun.
  • Şimdi erken! Doğru kasaba, alın etleri ve akşama kendinize güzel bir güveç yapın.
  • Yanına bir salata, bir cacık bir de hafif süt tatlısı. Olay bitmiştir.
  • 40 dk.'da bu yemek rahat hazırlanıyor. Yapması ve sofraya gelmesi sadece 40 dk.
  • Nasıl olacak demeyin? Etleri haşlarken çene çalacağınıza ya da dizi izleyeceğinize pilavı pişirin.
  • Eti tencereye atmak 5 dk. Pilava başlasınız eder 20 dk. Tepsiye dizmeniz 5 dk. Pişmesi 15 dk. Etti 40 dk. Bu arada ben bir de salata ve cacık yapıyorum. Sizi bilemem.

2 yorum:

Tijen dedi ki...

Haklısın canım ah bizim bu iki dakika kahve içeyim yemeğe devam ederim gibi molalarımız yokmu,bu tarife bayoldım mutlaka denemeliyim...

Svgiler

Ayhan Demiral dedi ki...

Tijen Hanım,

Teşekkür ederim beğendiniz için. Tarifi denedikten sonra yorumunuzu beklerim.

Sevgilerimle,