9 Eylül 2009 Çarşamba

Acıktırmayan, Susatmayan Ramazan Şerbeti

Print Friendly and PDF
Malum Ramazan ayı bu sene yaz aylarına denk geldi. Daha rahat bir oruç için şimdi tarifini vereceğim şerbeti iftarda ve sahurda rahatlıkla içebilirsiniz. Özellikle gün boyu tok tutma özelliğinin yanında susuzluğa karşı da birebir.





Malzemeler

  • 1 kg. kırmızı erik
  • 1 kg. kırmızı üzüm
  • ½ kg. sarı üzüm
  • ½ kg. kırmızı elma
  • ½ kg incir
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 çubuk meyan kökü
  • 1 badem büyüklüğünde zencefil
  • 7-8 adet karanfil
  • 1 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu
  • 3-4 lt.su (15-20 su bardağı)


Yapılışı
  1. Şeker ve limon hariç bütün malzemeleri 1 saat kaynatın.
  2. Şeker ve limon suyunu ilave edip 10 dk. daha kısık ateşte bırakın.
  3. Süzgeç ya da tülbent yardımıyla süzün ve soğutun.

Rahatlıkla Sorun, Çekinmeyin

  • Şeker miktarını azaltabilir ya da artırabilirsiniz.
  • Şurup yoğun olacağından sonradan sulandırabilirsiniz.
  • Katı meyveleri bıçakla dörde bölün.
  • Sakın meyvelerin kabuk ve çekirdeklerini ayıklamayın.
  • Demedi demeyin! Bu şurubun aynı zamanda afrodizyak özelliği mevcuttur.
  • Sakın karanfil alayım diye çiçekçiye gitmeyin!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Harika tarifler, çok teşekkür ederim

Leyla'nın Mecnun'u dedi ki...

Harika tarifler. Ancak esprili anlatım dili sebebiyle özellikle tüm tarifleri okumaya başladım :)

Bir de, Demirhindi şerbeti gibi tüm şerbetlerin tarifleri bir noktada toplanabilir mi acaba merak ediyorum. Osmanlı mutfağına hasta olan biri olarak, saklı kalmış daha çok tarif görebiliriz bence...

Teşekkürler.