14 Eylül 2009 Pazartesi

Su Böreği Tadında Ispanaklı Börek

Print Friendly and PDF
Ramazan bolayısıyla börek tarifleri artmaya başladı. Şimdi su böreği tadında bir ıspanaklı böreğe ne dersiniz?




Malzemeler
  • 6 yaprak yufka
  • 1/2 kg. ıspanak
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı çörek otu ve susam
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı

İç Malzemenin Hazırlanışı

  • İç malzeme için, soğanları ince doğarayıp sıvıyağda iyice kavurun. Sonra yıkanıp doğranmış ıspanakaları ilave edip 7-8 daha ğişirip soğumaya bırakın.

İçine Katılacak Karışımın Hazırlanması

  • Yumurtaları iyice çırpın.
  • Süt ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.


Yapılışı

  1. Tepsiyi tereyağı ile iyice yağlayın. Artan tereyağını yumurtalı karışıma katın.
  2. İlk yufkayı tepsinin kenarına taşacak şekilde serin.
  3. İkinci yufkayı kaba şekilde kat kat serin.
  4. Kaşık kardımıyla karışımın bir kısmını üzerine yayın.
  5. Üçüncü yufayı serdikten sonra iç malzemeyi iyice yayıp üzerine dördüncü yufkayı serin.
  6. Karışımdan biraz daha sürün. Kalan yufkaları da serdikten sonra kenarlara taşan yufka ile üzerini kapatın.
  7. Kalan karışımı üzerine yaydıktan sonra çörek otu ve susamları serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış ve 180 derceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yapması Zor ama Sorması Çok Kolay Değil mi?
  • Fırın iyiyse tepsiyi önce alta sonra üzte taşımaya gerek yok.
  • Yufkaları düz sermeyin. Katlı olacak şekilde serin.
  • Susam sevmeyen katmasın.
  • "Ayy. soğan mı?" diyenler ise bu böreği yapmasın. Soğansız asla lezzeti olmaz.
  • Azıcık baharat tadı isteyenler karabiber ve pul biber katabilir.
    Bu şekilde tarife uyarsanız aynen su böreği tadında olacaktır.

Hiç yorum yok: