8 Ekim 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa

Print Friendly and PDF
Zeytinyağlı yemekler hem lezzetli hem de soğuk yenmesi bakımından Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Aklıma pırasa zeytinyağlısı yapmak geldi. Gerçi çoğunuz biliyorsunuzdur bu yemeğin tarifini. Ama ya pirinci, pırasası çok dağılmış ya da lapa haline gelmiş şekilde yapıyorlar. Sizlere dipdiri bir tarif sunacağım.




Malzemeler

  • 1 kg. pırasa
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 dilim limon
  • 3 su bardağı kaynamış su
  • Tuz


Yapılışı


  1. Pırasaları 3-4 cm. uzunluğunda, havuçları da pul şeklinde doğrayın.
  2. Pirinçleri iyice yıkayıp süzün.
  3. Bütün malzemeleri tencereye koyup 15-20 dk. pişirin.


Bu Basit Yemek İçin Sorularınız Varsa, Kesinlikle Psikolojik Sorununuz Vardır.


  • Dilim limonun sarı kısımlarını çıkarın ki acı tat vermesin.
  • Su miktarı tam kararındadır. Sulu isteyenlerin ne yapacağını söylememe gerek var mı?
  • Hatta pirinçler uzamışsa, pişmiştir dememe gerek var mı?
  • Pırasanın dağınık ve yeşil kısımlarını çöpe atan hanımlar! Acaba bu pırasa ile börek, çörek hatta göbek yapabileceğiniz lezzetli yemekler olduğunu biliyor musunuz?i
  • Her evden, eve giren yiyecekten çok çöp çıktığını biliyorsunuz değil mi? Lütfen biraz düşünerek çöpe gıda atın.
  • "Az alın, çöpe atmayın,ekonomiye can verin." Şunu unutmayın ki; "tükeretek değil, üreterek" ekonomiye can verilir. Öyle artist artist "alın, verin" demekle olmuyor bu işler!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hani bunun şekeri ayhan bey, zeytinyağlılar şekersiz olurmu hiç?

aktifmutfak dedi ki...

valla adsız arkadaş pek güzel demiş:))) hakikaten nerde:)))