24 Kasım 2009 Salı

Fırında Sebzeli Palamut

Print Friendly and PDF
Bir baktım ki, sahilde büyümüş olan birisi olarak hiç balık tarifi yazmamışım. Çok ayıp bana! 3 hafta önce sandalda ama Karadeniz'de yakalamış olduğum palamutun tarifini vermez miyim?

Malzemeler
  • Kelle başı 1 adet palamut
  • 2 adet böyyükçe soğan
  • Kelle başı 2'şer yeşil biber
  • Adam başı 1 büyük domates
  • 2 adet kabuğu soyulmuş limon
  • 2 adet orta boy patates
  • Kelle başı 1 diş sarımsak
  • 1 kaç dal maydanoz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ




Yapılışı

  1. Palamutları temizledikten sonra tekerlek şeklinde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin.
  2. Diğer bütün sebzeleri üzerine ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Aaa. Bu Kadarda Kısa Tarif Mi Olur Diyenlere Mecburen Cevap Yazacağım

  • Balığı dizecek üzerine sevdiğin sebzeleri döşeyeceksin. Bu kadar basit.
  • Herhalde patatesleri soymadan koymayacaksınız.
  • Balıkların nar gibi olmasını istiyorsanız süte bandırıp dizin.
  • Arzu eden defne yaprağı ilave edebilir.
  • Üzerine yağ koymazsak sebzeler kuru kalır diyenler: Üzerine yağ ilave etmektense bütün sebzeleri bir kapta az sıvıyağda harmanlayıp öyle üzerine diziyorum.
  • Yahu soracağınıza resime dikkatli bakın. Resmen tarif orda yazıyor.

1 yorum:

aktifmutfak dedi ki...

muhteşem görünüyorr..canım çekti vallaaaaa...eline sağlık..