29 Eylül 2009 Salı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Print Friendly and PDF
Çoğunlukla pirinç pilavı tarifleri vermiştim. Yazın pirinç pilavı ama kışın da bulgur pilavı daha lezzetli oluyor. Hele biber salçalı ve sebzeli bulgur pilavınına kimse hayır demez. Besleyici ve alışkanlık yapan bu tarifi bir de benden deneyin. Pişman olmayacaksınız.

16 Eylül 2009 Çarşamba

Kekikli Pirinçli Taze Fasulye Çorbası

Print Friendly and PDF
Değişik ve hafif bir çorba istiyorsanız hele de taze fasülyeye bayılıyorsanız bu çorba-yemek karışımı tarif tam sizlere göre.

15 Eylül 2009 Salı

Taze Fasulye Yemeği

Print Friendly and PDF

Taze fasülye en sevdiğim yemeklerden biridir. Özellikle biber salçalı olursa çok daha lezzetli oluyor. Yine her zaman olduğu gibi etsiz sebzenin lezzetini sizlere sunuyorum.

14 Eylül 2009 Pazartesi

Su Böreği Tadında Ispanaklı Börek

Print Friendly and PDF
Ramazan bolayısıyla börek tarifleri artmaya başladı. Şimdi su böreği tadında bir ıspanaklı böreğe ne dersiniz?

10 Eylül 2009 Perşembe

Tereyağı Soslu Süzme Mercimek

Print Friendly and PDF Bakliyat çorbalarına nedense un katarlar, yoğun olması için. Zaten mercimek gibi bakliyatlar içinde bu tadı barındırıyor. Niye bu ısrar? Bunu bir türlü anlayamıyorum. Yapılması kolay, unsuz ve sadece mercimek tadı alacağınız bu çorbanın tarifi şöyle.

9 Eylül 2009 Çarşamba

Acıktırmayan, Susatmayan Ramazan Şerbeti

Print Friendly and PDF
Malum Ramazan ayı bu sene yaz aylarına denk geldi. Daha rahat bir oruç için şimdi tarifini vereceğim şerbeti iftarda ve sahurda rahatlıkla içebilirsiniz. Özellikle gün boyu tok tutma özelliğinin yanında susuzluğa karşı da birebir.

8 Eylül 2009 Salı

40 dk.'da Fırında Şehriyeli Kuzu Güveç

Print Friendly and PDF
Evde yapılması zor denilen, sadece lokantada yenir denilen şehriyeli güveç hakkındaki bu yorumlara kızıyor ve kolaylıkla hazırlayacağınız tarifini veriyorum.

4 Eylül 2009 Cuma

Ispanaklı Pazılı Fırında Çok Hafif Sigara Böreği

Print Friendly and PDF
Sigara böreği çok sevilen bir aperatiftir. Hele çay ya da köpüklü bir ayran yanında çıtır çıtır sigara böreği. Yanlız anlayamadığım şey sigara böreğini vıcık vıcık yağ içinde kızartmıyorlar mı, al sana yağ çamurunda sigara böreği. Size vereceğim tarif öylesine hafif ve kolay ki her gün sigara böreği yapacaksınız. Ayrıca bu şekilde yapılan sigara böreğini günlerce saklayabilir ve işe götürerek sabah kahvaltınızı daha zevkli bir hale getirebilirsiniz. Hemen tarife geçelim. Sarmasını bilmeyenler buraya baksın.

3 Eylül 2009 Perşembe

Sigara Böreği Nasıl Sarılır? Resimli Anlatım

Print Friendly and PDF
Herkesin severek yediği bir börektir sigara böreği. Ama genelde çoğu insan bunu saramadığı gibi yağda kızartarak bu enfes böreği yağ çamuruna mahkum etmektedir. Öncelikle sigara böreği sarmanın püf noktalarını anlatacağım. Bir sonraki yazıda ise hafif mi hafif bir sigara böreği tarifi vereceğim.

2 Eylül 2009 Çarşamba

Dondurmalı Katkısız Şekerpare

Print Friendly and PDF
Ramazan geldi ya, ekonomik kriz bir yana tatlı krizi daha ön plandadır. Özellikle çalışan erkekler sanki 2. dünya savaşı zamanında şeker kıtlığı varmış gibi eve kilolarca tatlı taşırlar ya da eşlerinden tatlı yapmasını beklerler. Bu krize çözüm olarak evde şekerpare yapın diyorum. Şekerpare yapın ki, bakkaldan un alın, şeker alın. Un alırsanız bakkal kazanacak, unu üreten çiftçi kazanacak. Topraktaki böcek doyacak, karınca ağustos böceğine nispet yapacak ve ekonomi kalkınacak. Bir sakız çiğneyin kriz bitsin! Neyse, fazla kopmadan şu tarifi vereyim.

1 Eylül 2009 Salı

Etli Yaprak Sarma

Print Friendly and PDF Yaprak sarma nasıl sarılır tarifimden sonra sıra geldi etli yaprak sarmaya. Hazırlaması o kadar da zor olmayan bu leziz yemeği sizlere sunuyorum.

Yaprak Nasıl Sarılır: Resimli Anlatım

Print Friendly and PDF
Türk mutfağının klasiklerinden biri olan yaprak sarmayı zeytinyağlı olsun, etli olsun sevmeyen yok ama sarmaya gelince bilmeyen ve kaçan çok! Hiç üşenmeyin ve şu ramazan ayında en azından hafta sonu en fazla 2 saatinizi alacak olan bir yaprak sarma yapın. "Ay, ben sarmasını beceremiyorum." diyenlerin yardımına koşuyorum. Resimlere bakın yeter!