26 Ekim 2009 Pazartesi

Karnıbaharlı Sebze Köftesi

Print Friendly and PDF

Eti sevmeyenler için sebze köftesi yapmaya karar verdim. İlk denemem biraz zor oldu ama ikincisi çok kolay oldu. Tarifini bir yerden almadım. Yani; aklıma geldi nasıl olur, nasıl bir şeye benzer diye? Ama ilki biraz facia olsa da ikinci denemede sonuç mükemmel oldu. Yanlız dikkat edin alışkanlık yapabilir. Hele eti evine sokmayan ama köfte tadını unutamayanlar için bire bir. Denemesi bedava!

20 Ekim 2009 Salı

Ev Yapımı Kepekli ve Cevizli Mantı

Print Friendly and PDF

Kimilerine ev yapımı mantı biraz zor gelebilir. "Ne uğraşacağım mantı yapmakla, giderim hazırını alırım, olur biter!" diyenleriniz çoktur. Ama aşağıda vereceğim tarif inanın basit olup işinizi kolaylaştıracak ve mantı yapmanın o kadar da zor olmadığını fark edeceksiniz. Üstelik çoğunlukla kepek unu kullandığımdan hem hafif hem de tadı da farklı oldu. Denemenizde fayda var!

14 Ekim 2009 Çarşamba

Fırında Sebzeli Tavuk But

Print Friendly and PDF

Etten sonra tavuğu da pek sevmem. Ama hazır fabrikasyon tavuklarını hiç sevmem. Şöyle doğal ortamda yetişen köy tavuğu olacak ki (çocukken tavuk delisiydim) atacaksın onu tencereye, üzerinde 1 parmak sarımsı-yeşilsi yağ; İşte o tavuğu kimseye yedirtmem. Kalmadı ki artık doğal beslenen tavuklar! Neyse gelelim fırında zorlama, sebzeli çakma tavuk imalatına. Bakalım orijinal tavuk gibi olacak mı?

13 Ekim 2009 Salı

Mantarlı Et Sote

Print Friendly and PDF Genelde pek et kullanmam yemeklerimde. Ama nadir de olsa bazı yemeklerde kendim için olmasa da konuklarım için kullanıyorum. Gelen misafirlere mecburen etli yemekler hazırlamam gerekiyor. Bu tür yemeklerden bir tanesi de mantarlı et sote. Mantarı sade olarak daha çok severim ama şimdi etli mantar sote tarifini vermek mecburiyetindeyim. Neden mi? Bu yemeği sevenler özellikle tarifini yazmamı istedi. Mecburen yoğun istekten dolayı...

9 Ekim 2009 Cuma

Kremasız Mantar Çorbası

Print Friendly and PDF Herkes kremalı mantar çorbası yapar ve tarif verir ya; çoğu hazır mantar çorbasını almış, üzerine iki dere, bir tepe ot ekleyip tarif diye sunmuş. İnadına kremasız mantar çorbası yapacağız birlikte. Yahu eskiden krema mı vardı! Yani krema olmasaydı mantardan çorba olmaz mıydı? illa ki de krema mı şart. Neyse, biz çorbamızı yapalım. Tabi ki kremasız! Öncelikle mantarlarınızın taze olmasına çok dikkat edin lütfen...

8 Ekim 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Pırasa

Print Friendly and PDF
Zeytinyağlı yemekler hem lezzetli hem de soğuk yenmesi bakımından Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Aklıma pırasa zeytinyağlısı yapmak geldi. Gerçi çoğunuz biliyorsunuzdur bu yemeğin tarifini. Ama ya pirinci, pırasası çok dağılmış ya da lapa haline gelmiş şekilde yapıyorlar. Sizlere dipdiri bir tarif sunacağım.

7 Ekim 2009 Çarşamba

Çalışan Hanımlara Pratik Fasulye-Patlıcan Yağlaması

Print Friendly and PDF
Soğuk olarak da yenilebilen ve çok hafif, ayrıca yedikçe yiyesiniz gelecek olan bir tarif ile sahneye çıkıyorum. Yapılması çok kolay ve basit olan bu yağlama alışkanlık yapabilir. Şimdiden uyarıyorum. Özellikle çalışan bayanların, buzdolabında uzunca saklayarak pratik olarak yiyebilecekleri kolay bir yemek.

6 Ekim 2009 Salı

Naneli ve Peynirli Makarna

Print Friendly and PDF

Makarna İtalya'dan sonra en çok tükettiğimiz besin maddesi. Genelde sade, peynirli ya da salçalı yapılır. Makarnanın tarifi olmaz ama farklı bir tat ile makarna yemek istiyorsanız şu tarifimi deneyin derim.