12 Ocak 2010 Salı

Tarhana: Kış Günlerinin Besleyici Kaloriferi

Print Friendly and PDF
"Kış mevsiminde hangi çorba?" diye sorsalar; herkesin ilk cevap vereceği tarhana olacaktır. Aslında evde tarhana yapımından bahsedecektim ama, tarhana kış mevsiminde değil yaz mevsiminde yapılır. Havalar bir ısınsın, sıcaklıklar yükselsin, "Evde doğal ve çok besleyici tarhana" nasıl yapılıcağını anlatacağım. Şimdilik marketlerden idare edeceksiniz. Bu yaz yaptığım ama tarif vermeyi unuttuğum tarhanadan çorba tarifi huzurlarınızda.




Malzemeler

  • 1 su bardağı tarhana
  • 5 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ ya da tereyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Nane, pul biber, karabiber, tuz vs.


Yapılışı

  1. Tarhanayı 1 bardak soğuk suda eritin.
  2. Kaynar suyun içine azar azar yedirin.
  3. Sarımsakları, nane ve biberleri çorbanın içine katıp 20 dk. pişirin.
  4. Terayağında eritmiş olduğunuz salça karışımını çorbanın üzerine dökerek servis edin.




Bu Sefer Ben Soruyorum, Siz Cevaplayacaksınız!

  • Tarhanayı neden soğuk suda erittik?
  • Tarhana hangi mevsimde hazırlanır?
  • Tarhana hangi mevsimde yenir?
  • Tarhanayı neden yiyoruz?
  • Tarhana yemek midir, çorba mı?
  • Sahi şimdi biz ne pişiriyoruz?
  • Bizim evde tarhana kalmadı komşu. Siz de var mı?
  • Tarhana deyince, neden aklıma "kaynana" geliyor?
  • Tarhana madem kalorifer, o zaman neden doğalgaz kullanıyoruz?

1 yorum:

Nefis Yemek Tarifleri dedi ki...

tarhanayı tabiki top top olmasın diye soğuk suya atıyoruz.