6 Ocak 2010 Çarşamba

Tavada Kızartma Çevirmek Hüner İster

Print Friendly and PDF
Genelde hanımların zorlandığı bir konudur, tavada kızartma, yufka, mücver ve benzeri kızartmaları çevirmek. Ya dibine yapışır yada dağılır. Şimdi sizlere resimlerle bunu anlatacağım. Eğer hiç bilmiyorsanız bu denemeyi gerçek kızartma ile değil tavaya sığacak şekilde yuvarlak bir tahta ya da plastik benzeri bir şey ile çalışın.


Malzemeler

  • 1 adet tava, kapağı ile birlikte
  • 1 adet ocak
  • 1 adet elbezi
  • 1 çift el

Yapılışı


Bir yüzü pişen malzemenin diğer tarafını pişirmek için önce kapağı sol elinize alın. Sağ elinizle tavanın sapından tutun. Sonra kapağı yavaşça tavanın üzerine kapatın. Gayet yavaş ve sakin olun. Panik yapmayın! Başaracaksınız


Şimdi, tavayı ürkütmeden başını kapattık. Derin bir nefes alın ve hazır olun. Bir elinizle kapağı tutarken diğer elinizle tavayı hızla ters çevirin, tavayı altüst edin. Ama kapağı sakın bırakmayın. İçindeki malzemeyi kapak ve tava arasında sıkışık tutun.

Artık kuş kafeste, elinizden kaçamaz. Ne olduğunu anlamasına fırsat vermeyin. Resimdeki gibi yavaş değil tabiki!




Tavayı hafifçe sallayarak kızarmış malzemenin kapağa düştüğünden emin olun.

Tavayı kaldırın ve bütün malzemenin kapakta olduğundan emin olun.
Tavayı düzleştirip yere koyun.



Sonra eğik birşekilde kapağı tavanın üstüne getirin.
Bir ucunu tavanın içine uç kenarına değecek şekilde eğin ve hızla kapağı malzemenin altından çekin. Bozulmadan tavaya yerleşecektir.
Bu kadar kolay!






Siz Sormadan Ben Söyleyeyim Köşesi

  • Pes artık! Bu kadar anlatttık, yazdık, çizdik bir de resim koyduk. Hala neyi soruyorsunuz ki? Eve çağırında bari, ben çeviriyim tavayı.


Hiç yorum yok: