12 Aralık 2010 Pazar

Kolay Armut Tatlısı

Print Friendly and PDF


Kolay hazırlayacağınız bir tatlı sunmak istiyorum sizlere. Armut tatlısı. İçine mevsim meyvelerinden mandalin ve nar kattım. Mayhoş ve enfes bir tadı oldu. Üzerine de mis gibi kaymak ilave edince ortaya süper bir tatlı çıktı. hadi bakalım doğruca mutfağa!



Malzemeler

. 4 adet armut
. 2 çorba kaşığı nar tanesi
. 2 adet mandalin
. 2 çorba kaşığı esmer şeker
. 1 su bardağı kaynar su
. Arzunuza göre kaymak

Yapılışı

1. Armutları kabuklarını soyup boylamasına ikiye bölün.
2. Çekirdeklerini çıkarıp genişce bir tencereye dizin.
3. Mandalinleri dilimleyip armutların üzerine dizin.
4. Nar tanelerini armutların üzerine serpşiştirin.
5. Şekerleri ve suyu ilave edin.
6. Ağzı kapalı vaziyette 15-20 dk. kısık ateşte pişirin.
7. Üzerine kaymak ilavesi ile servis edin.



"Siz Sormadan, Ben Bir An Önce Bir Basın Açıklaması Yapayım!" Köşemiz

. Armutun cinsini sormayın! Her çeşit olabilir.
. Renginin kırmızı olmasını istiyorsanız, tencerenin içine ayva çekirdeği katabilirsiniz.
. Seviyorsanız içine karanfil ya da bir parça tarçın çubuğu ekleyebilirsiniz.
. Mandalinlerin kabukları acı olabilir. Yemeyin!
. Armudun iyisini ayılar, tatlısını hanımlar yer!
. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: