18 Şubat 2013 Pazartesi

Ispanak Kavurması

Print Friendly and PDF

Nedense Karadeniz’de kavurma çok sevilir. Ama et kavurması değil. Özellikle Giresun ve Ordu’da her sebzenin ve otun kavurmasını yaparlar. Hatta sebzeyi bitirip meyvenin de soğanlı kavurmasını yaparlar. Bildiğiniz kiraz kavurmadan nasibini alan bir meyvedir. Meyvenin kavurması olur mu demeyin? Merak edenler Kiraz Kavurması tarifime bakabilirler.


Sıradaki tarifimizin başrol oyuncusu ıspanak. Yıllarca içinde demir var diye bizi kandırdılar. Hatta orijinal adıyla Popeye, bizdeki adıyla- her ne alaka ise- Temel Reis ıspanak konservesini yer yemek kasları şişer hemen güçlenirdi. Tamamen tüketime yönelik olarak hazırlanan bu çizgi film sayesinde en ucuz ot olan ıspanağı yıllarca pahalıya pazarladılar. Ancak içinde demir-çimento yok ama çok faydalı bir bitkidir. Geçelim mi tarifimize?

Malzemeler
  • 2 adet orta boy soğan1 kg. taze ıspanak
  • Tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber


Yapılışı

  1. Ispanakları yıkayıp süzün.
  2. Soğanları yağda 2 dk. kavurun. Ispanakları ilave edip 10 dk. Daha pişirin.
  3. Üzerini baharatlar ile süsleyip servis edin.


"Siz Sormadan edemez, Ben de Gevezelik Edemeden Duramaz mıyız" Köşemiz

  • Yapılışı çok kolay ama temizlemesi baş belası olan ıspanaklar kumlu yerde yetiştiğinden çok iyi yıkayın. Sonra vücudunuzda küçük gecekondular oluşabilir.
  • Yemeği ara sıra karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
  • Bu kadar! Tarif de bitti, ipuçları da. Bu kadar basit bir yemeğin püf noktası mı olur?

1 yorum:

MAZES dedi ki...

ellerinize sağılık,ıspanak kavurmasını çok severim.