30 Mart 2013 Cumartesi

Fırında Brokoli-Karnıbahar

Print Friendly and PDF

Aslında sebzenin zamanı yaz mevsimidir. Ama bugünlerde market ve pazarlarda karnıbahar ve brokoliye sıklıkla rastlıyoruz. Ne dersiniz şöyle fırında çıtır ve sulu sulu sebze yemeye? Üstelik çok da zaman alan bir yemek değil. Haydi bakalım mutfağa.


Malzemeler
  • 1/2 kg. brokoli
  • 1/2 kg. karnıbahar
  • 200 gr. kaşar
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Yapılışı
  1. Brokoli ve karnıbaharı küşük parçalara ayırın ve yıkayın
  2. Yaklaşık 5 dk. suda haşlayın ve süzün.
  3. Bir kapta yağ, yoğurt, karabiber ile karnıbahar ve brokoliyi soteleyin.
  4. Fırın tepsisine bir kat olmak üzere dizin.
  5. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dk. pişirin.
  6. Rendelenmiş kaşarı üzerine serip 10 dk. daha pişirin.
  7. Kekik ile süsleyip servis yapın.

"Siz Sormadan Ben Söyleyeyim mi" köşemiz
  • Diyeceksiniz ki beşamal sos! Hayır efendim, un-mun yumurta yok! Sebze tadı alacaksanız tarif böyle.
  • İsterseniz yoğurt kullanmayabilirsiniz.
  • Kaşar da kullanmadan pişirebilirsiniz. o zaman tam sebze tadı alacaksınız.
  • Haşlamadan da pişirebilirsiniz. Ancak fırın tepsisine 1 çay bardağı su ilave etmeniz lazım.
  • Kekik nerden çıktı demeyin. Deneyin ve öyle sorunuz efendim.
  • Hala tuzu soranlar var mı merak ediyorum. Var sa, o zaman buraya yeni düşmüşsünüz demektir.
  • Hayırlı olsun geldeyeme ziyaretiniz. En baştan okumaya başlamanız gerekiyor bu blogu. Yoksa anlayamazsınız!
  • Bir delinin yemek hatıraları bugün de sona eriyor.
  • Zehir zıkkım olmaması dileğimle, afiyetler ve neşeler olsun.

2 yorum:

Derya Ünal dedi ki...

O zaman benden de bir öneri:karnıbaharı denemedim ama brokoliyi hiç başlayıp vitaminleri suyla birlikte süzmeden fırında pişirin,hiç ek malzemeye ihtiyaç yok,sızma zeytinyağı,tuz(kullanmıyorsunuz galiba ama)ve de karabiber Serpil fırına koyün gitsin.meğer brokoli ne kadar lezzetliymiş diyeceksiniz!

Derya Ünal dedi ki...

Bir öneri:brokoliyi hiç başlamadan sadece sızma zeytinyağı,tuz(kullanmıyorsunuz galiba ama)ve karabiberleyip fırına verin.brokoli meğer içindeki vitaminler suya katılıp süzülmeyince ne kadar da lezzetli oluyormuş diyeceksiniz! (Fırındaki uzunca pişme süresinde de dayanamıyorlarsa vitamin konusunda birşey iddia edemicem tabii ama lezzetli kalıyor o kesin)