9 Temmuz 2013 Salı

Kağıtta Sebzeli Pastırma

Print Friendly and PDF

Ramazan geldi ve bu yılki Ramazan günleri uzun ve sıcak geçecek. Sahur yapmadan ve su ihtiyacınızı gidermeden tutacağınız oruç çok zor geçecektir. Bu nedenle sizler zaten biliyorsunuz iftarda, sahurda neler yenir, nasıl yenir? Akıl verecek değilim ama 1. günde vereceğim tarif çok insafsız olacak! Ama ne yapalım.  İlk günden kendimizi biraz ödüllendirsek fena mı olur?


Malzemeler

  • 200 gr. pastırma
  • 1 çay bardağı taze bezelye,
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı


Yapılışı

  1. Küçük doğranmış havuç ve patatesleri 10 dk. haşlayıp süzün.
  2. Yağlı kağıda sebzeleri ve pastırmayı ve yağı ilave ilave edip ağzını burarak kapatın.
  3. Bir kaba oturtup, bir iki delik açıp 200 derecede 15-20 dk. pişirin.


Pastırmanın Püf Noktaları Var mı diye Merak edenlerin Köşesi

  • Elbette var! Satın alacağınız pastırma keçe gibi olmasın
  • Pastırmayı makinede değil bıçakla dilimlettirin.
  • Şimdi bazıları soracak, "Sebzeli diyorsunuz ama içinde domates , biber vs. yok!" Haklsınız ama domates ve biber katılan pastırmanın tadı tamamen değişik olur, sebzeli olmaz!
  • Hafif ve pastırmanın bazılarına göre ağır gelen tadını bu sebzeler alıyor. Bu nedenle şimdilik bu tarifi verdim.
  • Pişirirken içine biraz limon suyu sıkarsanız daha mayhoş bir tat elde edersiniz.
  • Afiyetler olsun.


Hiç yorum yok: