Sağlık kaynağı karadut asla böceklenmediği için hem buzlukta hem de kurutarak saklayabilirsiniz. Antioksidan özelliğinin yanında vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutar. Çoğu yerde pekmezini ve pestilini yaparlar. Pestil zor iş. Pekmez için çok kaynatmak gerekir. Ama marmelat yaparsanız hem reçel hem de taze dut tadı alırsınız.
Malzemeler
2 kg. karadut
3 su bardağı şeker
Yapılışı
Saplarını ayıkladığınız ve yıkadığınız dutların üzerine şeker döküp 1 gün bekletin.
Kısık ateşte, asla karıştırmadan 30 dk. kaynatın.
Soğutun ve kavanozlara dökün.
Mutlaka Soracaksınız
Limon niye sıkmadık demeyin. Marmelat yapıyoruz, reçel değil.
Marmelat meyve ezmesinden olanaları şiddetle kınıyorum.
Laf sokacağınıza tane tane dut marmelatın taze taze tadını çıkarın.
Malzemeler
2 kg. karadut
3 su bardağı şeker
Yapılışı
Saplarını ayıkladığınız ve yıkadığınız dutların üzerine şeker döküp 1 gün bekletin.
Kısık ateşte, asla karıştırmadan 30 dk. kaynatın.
Soğutun ve kavanozlara dökün.
Mutlaka Soracaksınız
Limon niye sıkmadık demeyin. Marmelat yapıyoruz, reçel değil.
Marmelat meyve ezmesinden olanaları şiddetle kınıyorum.
Laf sokacağınıza tane tane dut marmelatın taze taze tadını çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yormadan yorum yapabilirsiniz!