Bu aralar taktım zeytinyağlı yemeklere. Yapıyorum, soğutuyorum ve yiyorum. Hem sağlıklı hem hafif olduğundan dolayı bu sıcaklarda yenilebilecek en güzel yemek zeytinyağlı yemeklerdir. İsteyen varsa kaburga dolma ya da işkembe, kelle-paça tarifi verebilirim. Gelelim "zeytinyağlı taze börülcenin" nazıl yapılacağına.
Malzemeler
- 1/2 kg. taze börülce
- 1 orta boy soğan
- 1 domates
- 4 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- Taze limon suyu
- 3 su bardağı su
- Tuz
Yapılışı
- Börülceleri ayıklayıp, yıkayıp 3-4 cm uzunuğunda kesin.
- Yağda doğranmış soğan ve domatesleri 2 dk. posalayın.
- Börülceleri ve sarımsakları ilave edin.
- Salçayı eritmiş olduğunuz 3 bardak kaynar suyu ilave edin.
- Yaklaşık 40 dk. pişirip, soğuttuktan sonra istediğinmiz kadar limon suyu ilave edip yiyin.
Bir de Sormasanız Olmaz
- Domateslerin kabuğunu soymanız gerektiğini söylemeyeceğim.
- Tuzu daima pişmesine bir kaç dk. kala katın.
- Bazı börülceler sert olabilir. Satın alırken yumuşak ama diri rengini kaybetmemiş olmasına dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yormadan yorum yapabilirsiniz!