Nohut yemeği yapmak marifet ister. Kimisi pişirir ağızda diş kırar, kimisi pişirir ağızda un helvası yapar. Genelde nohutu etsiz pişirmezler, tadı olmaz diye. Yairhu herşeyi et ile yapmak zorunda mısınız? Yani et olmadan nohut yemeği olmaz mı? Şimdi size vereceğim tarif ile bir nohut yemeği yapın. İddia ediyorum, tadına bayılacak ve bir daha eti aramayacaksınız.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı nohut
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil taze biber
- 1/2 adet kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Kaynamış su
- Tuz
- 1 gün önceden -içine 1 tatlı kaşı tuz ve şeker ilave edilmiş- suda beklettiğiniz nohutları süzün ve 20 dk. haşlayın.
- Tencerede, yağda ince kıyılmış soğan ve biberleri 3 dk. posalayın.
- Doğranmış domatesleri katıp 3 dk. daha posalayın.
- Salçayı, sarımsakları ve haşlanıp süzülmüş nohutları ilave edip, üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin.
- Kısık ateşte kapağını açmadan 15-25 dk. pişirin ve 15 dk. dinlendirin.
- Etsiz ama et tadında nohutunuz hazır. Afiyet olsun.
İçiniz Gidiyor Değil mi Sormak İçin
- Bu tarifi aynen uygularsanız süper leziz bir nohut elde edersiniz. Hem et masrafından kurtulmuş olursunuz.
- Şu ramazan ayında tam iftarlık yemektir. Merak etmeyin, şişkinlik asla yapmaz! Boşuna mı tuzlu ve şekerli suda bekletip habire kaynatıp süzdük? Size de iyilik yaramıyor.
- Sulu sevenler, en başta 1-2 bardak su ilave edebilir.
- Şimdi bunun yanına pilav ve cacık olmaz mı diyenlere pilav tarifim mevcuttur. Ama cacığı da siz yapın bi zahmet. Herşeyi benden beklemeyin!
- Ayrıca size değişik bir nohutlu pilav terifi vereceğim.
Ayhan bey,
YanıtlaSilsagolun varolun etsiz nohut sahane oldu.
tesekkürler
S.Cati
Afiyet olsun. Her şeyde illaki et kullanmak gerekmiyor. Bazen etsiz yemekler tadınds yapılınca daha lezzetli oluyor.
YanıtlaSilEğer nohutu haşlayıp suyunu süzerseniz tüm vitmin ve mineralleri atarsınız.
YanıtlaSilBenim bildiğim pişmiş üründe zaten vitamin kalmaz, yalnızca minerallerinden yararlanırsınız.
YanıtlaSilpişmiş ürünlerde zaten vitamin kalmaz, yalnızca minerallerinden yararlanırsınız.
YanıtlaSilSevgi Hanım,
YanıtlaSilHangi yemeği pişirmeden yiyoruz, salatalardan başka? Nohutu pişirmeden tüketmenin bir yolunu bulduysanız eğer, bunu bizle paylaşmanızı istirham edeceğim.Dediniz ya; pişmiş üründe vitamin kalmaz. Sadece mineral kalır. Dedikleriniz doğru. Ama pişmemiş nohut tarifini yani vitaminli nohut tarifini sizden beklemekteyiz.
Sevgilerimle ,
nohutu bir gün önceden suya koydum şiştiler fakat kötü bir kokusu var bu normal mi ?
YanıtlaSilOsman Bey,
YanıtlaSilBakliyatlar suda kalınca koku yapabilir. Bu nedenle sık sık suyunu değiştirmelisiniz.
Saygılarımla
Çok teşekkürler Ayhan Bey. emeğinize sağlık. yemek ocakta :)
YanıtlaSilallah razı olsun böle bi site bulduguma cok sevindim ögrenciyim en basit yöntemle çok güzel bi yemek oldu bakalım ev arkadaşlarım ne dicek :) :)
YanıtlaSilsimdi yaptım bakalım tadı nasıl olacak...
YanıtlaSilocakta pişmekte... hayırlısı :)
YanıtlaSilZeynep B.
Merhaba,
YanıtlaSilBen yemek yapmayı yeni yeni öğrenen erkek bir öğrenciyim.
önce soğan biber olayını mı yapıyoruz ?
merhaba:) evde ne yemek pişirsem, hıh nohut vardı haşlanmış hazır onu yapayım ama etsiz nasıl yaparım diye düşünürken sizin tarıfinizi buldum:) şimdi pişirmeye başlıyorum:)
YanıtlaSilblogunuzu takibe aldım, bulduğuma çok sevindim, benimkine beklerim:
http://styleglaze.blogspot.com/2013/03/leather-skater-skirt.html
Şuan verdiğiniz tarif pişiyor...sonucu bekliyorum. Teşekkürler, kolay gelsin..Ozan...
YanıtlaSilMerhaba nohutu suda bekletince kötü koku oldu demis bir takipciniz,siz de sık sık suyunu değiştirmek gerek demissiniz,her seferinde şeker ve tuzunuda yenilemek mi gerekli? buzdolabında üstü kapalı bekletilse bu sorun çözulür mü teşekkürler
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilYanlış anlaşılmasın diye tekrardan ve son haliyle yazıyorum. Nohutu bir kaç kez yıkadıktan sonra 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip bol suda 1 gün bekletiyoruz. Bu arada nohutun cinsine göre koku yayması normaldir. İlk bir kaç saat sonra suyunu aklınıza geldikçe değiştirebilirsiniz. Tekrar şeker tuz atmak gereksiz. Ama kuralı şu; 1-En az 24 saat soğuk suda bekletmek. 2-Sık sık gerekirse suyunu değiştirmek 3- Sonra 20 dk haşlamak. 4-Haşlarken üzerine biriken beyaz köpükleri almak. 5-Sonra tekrar bol soğuk suda yıkayıp pişirmek. Bu şekilde yaparsanız hem lezzetli olur hem de azla gaz yapmaz! Sevgilerimle,
Şeker tadı nohutta kötüdür
SilHarika oldu gercekten icinde et olunca yemegin tadi tam anlasilmiyordu tarif harika
YanıtlaSil