Ramazan bolayısıyla börek tarifleri artmaya başladı. Şimdi su böreği tadında bir ıspanaklı böreğe ne dersiniz?
Malzemeler
- 6 yaprak yufka
- 1/2 kg. ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı çörek otu ve susam
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağı
İç Malzemenin Hazırlanışı
- İç malzeme için, soğanları ince doğarayıp sıvıyağda iyice kavurun. Sonra yıkanıp doğranmış ıspanakaları ilave edip 7-8 daha ğişirip soğumaya bırakın.
- Yumurtaları iyice çırpın.
- Süt ve yoğurdu ilave edip iyice karıştırın.
- Tepsiyi tereyağı ile iyice yağlayın. Artan tereyağını yumurtalı karışıma katın.
- İlk yufkayı tepsinin kenarına taşacak şekilde serin.
- İkinci yufkayı kaba şekilde kat kat serin.
- Kaşık kardımıyla karışımın bir kısmını üzerine yayın.
- Üçüncü yufayı serdikten sonra iç malzemeyi iyice yayıp üzerine dördüncü yufkayı serin.
- Karışımdan biraz daha sürün. Kalan yufkaları da serdikten sonra kenarlara taşan yufka ile üzerini kapatın.
- Kalan karışımı üzerine yaydıktan sonra çörek otu ve susamları serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış ve 180 derceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırın iyiyse tepsiyi önce alta sonra üzte taşımaya gerek yok.
- Yufkaları düz sermeyin. Katlı olacak şekilde serin.
- Susam sevmeyen katmasın.
- "Ayy. soğan mı?" diyenler ise bu böreği yapmasın. Soğansız asla lezzeti olmaz.
- Azıcık baharat tadı isteyenler karabiber ve pul biber katabilir.
Bu şekilde tarife uyarsanız aynen su böreği tadında olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yormadan yorum yapabilirsiniz!