Malzemeler
- 250 gr dana kuşbaşı et
- 250 gr. kültür mantarı
- 1 adet domates
- 2-3 adet sivri biber
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı kaynar su
- Karabiber
- Tuz
Etin Yumuşak Olması İçin
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1/2 limon suyu
- 1/2 çay bardağı süt
- 2-3 damla sirke
Yapılışı
- Etleri yağ, süt, limon ve sirke karışımında suyu çekene kadar pişirin.
- İnce kıyılmış soğanları, biber ve domatesleri ilave edip 5 dk. daha pişirin.
- Kıyılmış mantar, salça, karabiber ve suyu ilave edip 15-20 dk. daha pişirdikten sonra servis edin.
- Mantarları yıkadıktan sonra limonlu suda bekletin.
- Alacağınız mantarın diri ve altının kararmamış olmasına özen gösterin. Bir de zeh
irlenip beni uğraştırmayın. Çekemem! - Bu yemeğin yanına pilav çok yakışır değil mi. Madem biliyorsunuz da neden beni konuşturuyorsunuz? Yapın o zaman.
- Hep siz soruyor, ben de cevap veriyorum. Bundan sonra ben de sizlere soracağım. Yok öyle!
yemeklerinizin suyunu daha az bırakırsanız Ayhan bey,emin olun daha lezzetli olurlar:)..sevgiler..
YanıtlaSil