30 Mayıs 2012 Çarşamba
Etli Girit(Kıbrıs) Kabağı Dolması
Çoğu yerde Kıbrıs, Girit ya da yayla kabağı olarak bilinir. yumruk büyüklüğünde olanları da vardır, yumurta ya da ceviz kadar olanları. Biz, her zaman olduğu gibi orta boy olanları seçiyoruz. Şu an pazarlarda mevcut. Seçerken dikkat etmeniz gereken şey; ezik, çizik ve renginin solgun olmaması. Zeyitnyağlısı da güzel olur ama bu kabağa et daha güzel yakışıyor. Geçelim tarifimize;
29 Mayıs 2012 Salı
Dikenucu(Merucan) Turşusu
Uzun bir aradan sonra karşınızdayım. Bugünün tarifinde daha önce kavurmasını anlattığım dikenucu(merucan-merevcen) turşusu var. Bilenler bilir," Yahu dikenucunun turşusu mu olur?" diyecekler ama yapınca oluyor. Hafif ekşimsi tat sevenleri mutulu edecek bir tarif. Ayrıca; Şu an tam mevsimi!