tag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post2295230974151960227..comments2023-08-15T18:33:29.070+03:00Comments on Doğadan Doğal Lezzetler: Lokanta Usulü Gerçek Tas KebabıAyhan Demiralhttp://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-2260205033431730332018-08-29T18:48:41.195+03:002018-08-29T18:48:41.195+03:00Soğan ve Sarımsaklari yemeğin içinden almasak olur...Soğan ve Sarımsaklari yemeğin içinden almasak olurmu. Teşekkürler kolay gelsin. Bu arada harika tarif mükemmel oldu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00435082309938451395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-706497859164895812018-08-29T18:48:34.162+03:002018-08-29T18:48:34.162+03:00Soğan ve Sarımsaklari yemeğin içinden almasak olur...Soğan ve Sarımsaklari yemeğin içinden almasak olurmu. Teşekkürler kolay gelsin. Bu arada harika tarif mükemmel oldu.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00435082309938451395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-68316447676617478062017-09-16T02:48:46.194+03:002017-09-16T02:48:46.194+03:00Gerçek tas kebabında patates olmazGerçek tas kebabında patates olmazAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08760929065088339820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-68171702762232785192013-09-01T16:04:26.191+03:002013-09-01T16:04:26.191+03:00Ayhan bey,ukalalık olarak görmeyin ama dana eti zo...Ayhan bey,ukalalık olarak görmeyin ama dana eti zor pişer,dediğiniz gibi sebzeler de etler pişene kadar erir.o yüzden dana etini önceden haşlamak ve üzerinde oluşan kefini almak gerekir.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-21297352330262532842013-08-20T12:37:16.110+03:002013-08-20T12:37:16.110+03:00Filiz Hanım,
Beğeniniz için teşekkürler. Gelelim ...Filiz Hanım,<br /><br />Beğeniniz için teşekkürler. Gelelim patlıcan meselesine... Tuzlu suda bekletmenin faydası şu; öncelikle patlıcanlar kararmaz, ayrıca süngerimsi yapısı nedeniyle suyu emdiği için kızartırken de yağ çekmez . Ancak bu sefer patlıcanlar sulu olduğu için yağlıymış gibi gelir. Hele de kağıt havluya koyunca patlıcanlar iyice yumuşayacaktır. Ancak başka çaresi bu yöntem ile yok. <br /><br />Eğer tuzlu su kullanmadan kızartmak istiyorsanız onun da kolayı var. Size 4 yol önereceğim. <br /><br />1- Çok acil şekilde patlıcanları yuvarlak şekilde doğrayıp buzluğa atın. 1 saat sonra iyice kızdırılmış(1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlanmış>) tavada pişirseniz patlıcanlar yağlı olmaz. <br /><br />2.Yöntem; patlıcanları doğradıktan ve kuruladıktan sonra az bir sıvı yağı elinizle üzerlerine sürüp 200 derecelik fırında pişirirseniz yine yağ çekmez. Yağı sürmemizin amacı patlıcanların kurumasını engellemek. <br /><br />3- Patlıcanların kabuklarını, baş ve uç kısımları kesmeden kızgın yağa atın. Buruşup kızarınca sapında tutup çıkarın sadece dış kabuğu kızaran patlıcan asla yağ çekmez. Yanık kabuklarını incecikten soyarsanız lokum gibi, yağzız patlıcanınız olur.<br />4- Diğer bir yöntem ise patlıcan dilimlerini una bulamak. Bu şekilde kızartırsanız patlıcanlar değil un yağ çeker. Sonrasında kızarmış nugget gibi olan patlıcanlardan un kıtırlarını ayırır mısınınız, yer misiniz bilemem:)<br />Afiyetler olsun diyerek, sevgilerimle...<br /><br />Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-37604035780031750362013-08-19T18:31:33.210+03:002013-08-19T18:31:33.210+03:00merhaba; eh işte iç güveysinden hallice oldu!! öyl...merhaba; eh işte iç güveysinden hallice oldu!! öyle metettiğiniz gibi olmadı desem eminim sizi çokkkk kızdırabilirim...zaten şaka gerçekten güzel gerçek bir tas kebabı yedik...tarife teşekkürler..peki bişey sormak istiyorum patateslerin nasıl yağ çekmeyeceğini söylediniz veuyguladım...ama kolaysa patlıcan nasıl yağ çekmeden kızartılır söylermisiniz acaba? ama lütfen tuzlu su demeyin asla yapmam...başka yolu olmalı ve sizinde bilmeniz gerekli...cevap bekliyorum :) FiLiZ filiz filizhttps://www.blogger.com/profile/11552965965737708671noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-11780310054911870852013-07-30T22:51:51.993+03:002013-07-30T22:51:51.993+03:00Sevil Hanım,
Beğendiğiniz için teşekkür ederim.Sevil Hanım,<br /><br />Beğendiğiniz için teşekkür ederim.Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-83466955072948775102013-07-30T21:42:10.528+03:002013-07-30T21:42:10.528+03:00Merhaba Ayhan Bey bloğunuzu bir süredir inceliyoru...Merhaba Ayhan Bey bloğunuzu bir süredir inceliyorum.Tas kebabınızı yaptım.Çok beğendik.Aynı zamanda dolma tarifinizi,yayık ayranınızı ve çay karışımınıda uyguladım.Verdiğiniz miktarlara uydum.Denediğm tarifleriniz tuttu.Elinize sağlık. SevilAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-46202010818219447892013-07-22T23:40:46.294+03:002013-07-22T23:40:46.294+03:00Merhaba,
Eti kısık ateşte suyunu çekene kadar piş...Merhaba,<br /><br />Eti kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeniz gerekiyor. Ama bazı etler ne kadar pişirseniz de sert kalabiliyor. Soğan koymadan eti ağzı kapalı tencerede en az yarım saat suyunu çekene kadar pişirirseniz et yumuşayacaktır.<br />SaygılarımlaAyhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-88973871662733049292013-07-22T23:17:48.986+03:002013-07-22T23:17:48.986+03:00simdi ben yapmaya calistim ama, etin kopuklu suyu ...simdi ben yapmaya calistim ama, etin kopuklu suyu cikti. hic begenmedim, daha sonra eti yikadim ve icindeki sogani attim. sut koymama ragmen et pek yumusamadi gibi, iftar bekliyorum artik, pek olmadi gibi<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-11610317293908204362013-07-16T23:53:47.985+03:002013-07-16T23:53:47.985+03:00Merhaba,
Soğanlarla birlikte et, sulanacaktır. Ka...Merhaba,<br /><br />Soğanlarla birlikte et, sulanacaktır. Kapağını aralayarak kısık ateşte pişirirseniz( ara sıra karıştırarak) suyunu çekecektir. Soğan koymadan da eti kısık ateşte ağzı kapalı olarak en az 15-20 dk. pişirebilirsiniz.Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-66041567806549478572013-07-16T18:19:28.086+03:002013-07-16T18:19:28.086+03:00merhaba etlerı koyunca etler baya bı sulandı boyle...merhaba etlerı koyunca etler baya bı sulandı boylemı olması gerekıyordu suyu cekmesı baya uzun surduAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-59603726865198114672013-04-12T17:43:35.077+03:002013-04-12T17:43:35.077+03:00Teşekkür ederim, afiyetler olsun. Aslında gerçek t...Teşekkür ederim, afiyetler olsun. Aslında gerçek tas kebabında tas kullanılır. Tas içine konan etlerle brlikte tencereye ters kapatılarak bir nevi fırın etkisi sağlanır. Ama bu tarif her evde yapılamaz ve uzun süre çok kısık ateşte pişmesi gerekir. Benim tarifim sizin de dediğiniz gibi meşhur kamyoncu lokantalarının çakma tarifi:)<br />Saygılarımla,Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-52092447020698574002013-04-12T16:51:13.063+03:002013-04-12T16:51:13.063+03:00her uzun yol macerasında aynı laf edilir bizim ara...her uzun yol macerasında aynı laf edilir bizim arabada "var ya yemeği kamyoncu lokantalarında yiyeceksin aslında" :)) neyse bu tarifi 2 seneden beri yapıyorum ve bir çeşit favori yemek oldu.. özellikle ramazanlarda çok çok beğeniliyor tek sorun ne kadar yaparsam yapayım yetmiyor :/ tarifi 2 seneden beri kullanıyorum ama teşekkür etmek bu güne nasipmiş ayhan bey.. sahiden lokanta usulüdür, denemeyenler derhal denemelidir.. selamlar..ebrarnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-46736419255409454402012-12-21T18:58:07.567+02:002012-12-21T18:58:07.567+02:00Merhaba,
Tarifi beğendiğiniz için teşekkür ederim...Merhaba,<br /><br />Tarifi beğendiğiniz için teşekkür ederim. Afiyet olsun.Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-53835471221147518172012-12-21T17:15:13.245+02:002012-12-21T17:15:13.245+02:00bu siteden tarif aldığımdan beri evdeki tencereler...bu siteden tarif aldığımdan beri evdeki tencerelerin hep dibi görünmeye başladı..Tabi öğrenci olduğumuz için her türlü yemeği yapamıyoruz.Bu yemek de kurban bayramı olmasından ötürü malzeme sıkıntım olmadı.tarifiniz için teşekkür ederim.Bu tarifide denedim ve sonuç yine mükemmel oldu.salihnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-55321209814439573762012-09-13T10:43:59.949+03:002012-09-13T10:43:59.949+03:00Domates ve biberleri pişmeye yakın ilave edebilece...Domates ve biberleri pişmeye yakın ilave edebileceğiniz gibi, çiğden de tabağa ilave edebilirsiniz. Damak zevkinizi bağlı. SaygılarımlaAyhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-35247188962930760752012-09-12T20:12:05.907+03:002012-09-12T20:12:05.907+03:00esim istedigi icin ben de ilk defa yapicam, resimd...esim istedigi icin ben de ilk defa yapicam, resimde domates ve biber var, onlari hangi asamada ilave edicem ikinci sorum ise tuz katilmiyor mu ? tuzu ne zaman eklemem gerekiyor. simdiden tesekkurler . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-68084534000140606892012-08-13T09:37:39.150+03:002012-08-13T09:37:39.150+03:00Haklısınız. Tas kebabı, geniş bir tencere ya da gü...Haklısınız. Tas kebabı, geniş bir tencere ya da güveç içinde sahan ters kapatılarak yapılır. İnşallah onun da tarifini vereceğim. Kuzu eti ile yapılan tas kebabı gibi olmaz daha çok tandır tadında olur. Saygılarımla.Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-21791364043141081762012-08-11T14:18:47.937+03:002012-08-11T14:18:47.937+03:00kuzu etiyle yapsam nasıl olurki?
bir de bu yemeği...kuzu etiyle yapsam nasıl olurki?<br /> bir de bu yemeğin adına tas kebabı diye boş yere dememişlerdir değil mi? ben yemek pişerken üzerine tas kapanıyor suyunu tasın kenarından yavaş yavaş çekiyor diye biliyorum. sizce de öylemi?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-52492434448485808202012-05-10T11:47:20.631+03:002012-05-10T11:47:20.631+03:00Bu tarifi deneyen herkes memnun kaldı. Bir yerde y...Bu tarifi deneyen herkes memnun kaldı. Bir yerde yanlışlık yapıyor olmayasınız.Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-56499831070413872042012-05-09T23:09:10.324+03:002012-05-09T23:09:10.324+03:00yaptım fakat umdugum gıbı olmadı. belkıde etıyle a...yaptım fakat umdugum gıbı olmadı. belkıde etıyle alakalı bılemıyorum. ama bı daha denemıyecegım bı tarıf.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-63119435371181202532011-05-14T00:24:49.701+03:002011-05-14T00:24:49.701+03:00harika oldu, ellerinize saglik. cok begenerek yedi...harika oldu, ellerinize saglik. cok begenerek yedim.Gultenhttps://www.blogger.com/profile/03098713982929066656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-67005034635686579612010-08-16T23:00:08.855+03:002010-08-16T23:00:08.855+03:00:) Ben de yıllardır evde gerçek tas kebabı yiyemed...:) Ben de yıllardır evde gerçek tas kebabı yiyemedeğim için boşandım her halde.:) Gerçekten haklısınız! Et sote ile tas kebabını birbirine karıştıyorlar. Tas kebabı nedense erkeklerin en gözde yemeği. Sebebi için araştırma ve tez hazırlamak lazım. Hiç bir evde bu tas kebabı yapılmaz, beceremez hanımlar. Gerçekten yayınladığım bu tarif onlarca gezdiğim kamyoncu lokantalarından esinlenerek uyguladığım bir tarif. Umarım bu ramazan gecesinde damağınıza uygun bir Tas kebabı yemiş olursunuz. Afiyetlerimle...Ayhan Demiralhttps://www.blogger.com/profile/08911013805704851114noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-385776232250519811.post-47985845743406295932010-08-16T18:27:31.945+03:002010-08-16T18:27:31.945+03:00Hanıma 12 yıldır bi tas kebabı yaptıramadım. Şu an...Hanıma 12 yıldır bi tas kebabı yaptıramadım. Şu an tarifi de ben alıp yapacağım. Tas kebabı ile et soteyi birbirine karıştıranlara sinir oluyorum. Teşekkürler! Siz erkekleri çözmüşsünüz daha ne diyeyim... İnşaallah tarifiniz tutar. Şu an çıktı alıp eve yapmaya gidiyorum...Unknownhttps://www.blogger.com/profile/07408615479853892184noreply@blogger.com