İmambayıldı için yapması zor, yağlı, ağır bir yemek derler. Yapmasını bilmezsen ve internetteki tariflere bakarsanız haklısınız. Şimdi; Sizi bayıltmayan, yaz günlerinin gözde yemeği imambayıldının yarım çay bardağı sıvı yağda hazırlanan kolay ve hafif tarifini veriyorum. Yarım çay bardağı yağda imambayıldı mı olur diyorsanız. "Olur efendim. Olur. Ayhan yaparsa olur!" derim. Tarifi uygulayın, yiyin, sonrasında yorum yapın! Ayrıca çoğu internet sitesinde, bırakın doğru tarifini, adını bile yanlış yazmışlar. Doğrusu "İmambayıldı." Ayrı yazılmaz.
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 2 adet orta boy domates
- 3 adet yeşil biber
- Bulabilirseniz 1 adet dolmalık kırmızı biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 tutam karabiber
- 1/2 çay bardağı mısırözü yağı
- 1/2 limon suyu
- 1 çorba kaşığı tuz (Patlıcanları bekletmek için)
Yapılışı
- Patlıcanları uzunlamasına alaca soyun ve bıçakla ortasına iki baştan 2 cm. boşluk kalacak şekilde derince yarık açın.
- Patlıcanları 1 çorba kaşığı tuz ve limon suyu katılmış suda 20 dk. bekletin.
- Kâğıt havlu ile kuruladığınız patlıcanları yarım çay bardağının yarısı kadar yağ dökülmüş tavada çevirerek hafifçe kızartın.
- Kızarmış patlıcanları kâğıt havluya alın ve çekirdeklerini çıkartarak resimdeki hale getirin.
- Doğranmış soğanları, biberleri, domatesleri, sarımsağı ve kalan sıvı yağda 5 dk. posalayıp karabiberi ilave edin.
- Bu karışımı patlıcanların içine doldurup fırın tepsisine alıp üzerine 2 bardak kaynar su gezdirin.
- 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dk. pişirin.
- Kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.
Hiç Bir Şey Sormayın. Soracak Bir Şey Yok!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yormadan yorum yapabilirsiniz!