Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı
- Pirinçleri bol suda yıkayın ve soğuk suda 2 dk. bekletin. Sonra süzün.
- Tencereye sıvıyağı ilave edip pirinçleri 4 dk. tahta kaşıkla kavurun.
- Su, tereyağı ve tuzu ilave edip sadece 1 kez karıştırarak en kısık ateşte 10 dk. pişirin.
- Piştikten sonra kapak altına kağıt havlu koyup bir battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.
- Tane tane pilavınız hazır.
Yine Soracaksınız, Ben Bilmez miyim? Pilavın sırları
- Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız bekleme suyuna 2 çorba kaşığı limon suyu katın.
- Kavrulan pirinçlere su ve tuz ilave ettikten sonra sadece 1 kez karıştırın. Fazla karıştırsanız pirinçlerin içindeki nişastayı ortaya çıkacak ve sizin için mama şeklinde lapa lapa bir pilav oluşacaktır.
- Kağıt havlu pilav içerisindeki buharı emecektir.
- Tencerenin kapağını asla açmayın, suyunu çekti mi diye çatal-bıçak batırmayın!
- Peki pilavın piştiğini nasıl anlayacağız diye soruyorsanız, ocağı kapatın ve tencereyi dinleyin. O size cevap verecektir. "Çıtır-çıt-cıtırt" sesi duyursanız pilavınız pişmiş demektir.
- Battaniye niye mi sarıyoruz? Pilav üşümesin diye değil tabiki. Isısını koruması ve dane dane olması için.
allah razı olsun gardeş saol
YanıtlaSilgardaşım sağ olasın yarın yapacakım işala güzel olur yerim afiyetle 1 tencere yabcam
YanıtlaSilEyvallah
YanıtlaSil