Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tereyağ
- Tuz
Yapılışı
- Pirinçleri bol suda yıkayın ve soğuk suda 2 dk. bekletin. Sonra süzün.
- Tencereye sıvıyağı ilave edip pirinçleri 4 dk. tahta kaşıkla kavurun.
- Su, tereyağı ve tuzu ilave edip sadece 1 kez karıştırarak en kısık ateşte 10 dk. pişirin.
- Piştikten sonra kapak altına kağıt havlu koyup bir battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.
- Tane tane pilavınız hazır.
Yine Soracaksınız, Ben Bilmez miyim? Pilavın sırları
- Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız bekleme suyuna 2 çorba kaşığı limon suyu katın.
- Kavrulan pirinçlere su ve tuz ilave ettikten sonra sadece 1 kez karıştırın. Fazla karıştırsanız pirinçlerin içindeki nişastayı ortaya çıkacak ve sizin için mama şeklinde lapa lapa bir pilav oluşacaktır.
- Kağıt havlu pilav içerisindeki buharı emecektir.
- Tencerenin kapağını asla açmayın, suyunu çekti mi diye çatal-bıçak batırmayın!
- Peki pilavın piştiğini nasıl anlayacağız diye soruyorsanız, ocağı kapatın ve tencereyi dinleyin. O size cevap verecektir. "Çıtır-çıt-cıtırt" sesi duyursanız pilavınız pişmiş demektir.
- Battaniye niye mi sarıyoruz? Pilav üşümesin diye değil tabiki. Isısını koruması ve dane dane olması için.
3 yorum:
allah razı olsun gardeş saol
gardaşım sağ olasın yarın yapacakım işala güzel olur yerim afiyetle 1 tencere yabcam
Eyvallah
Yorum Gönder