Bamyanın yemeğini biliyorsunuz. Peki kızartmasını biliyor musunuz. İlk defa denedim. Olmaz böyle bit tat. Hani midye tava vardır ya; ekmek arasına konulup üzerine ekmek içli sarımsaklı yoğurt sos koyarlar. Tadı buna çok benziyor. Ama inanın midyeden daha lezzetli. Her fırsatta bu yemekten yapacağım.
Malzemeler
- 1 kg. bamya
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 adet limon
- 1/2 çay bardağı soda
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
Yapılışı
- Bir kapta limonlu su hazırlayın ve konik kestiğiniz bamyaları bu suya atın.
- Sonra bamyaları süzüp, kağıt havlu ile kurulayın.
- Çırpılmış yumurtayı, sodayı ve azıcık karabiberi bamyaya ilave ederek bulamaç haline getirin
- Bir kaba unu dökün ve bamyaları una bulayıp kızgın yağda 10 dk. kızartın.
- Kevgir yardımı ile kağıt havlu serilmiş tepsiye alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip pulbiber ve karabiber ile süsleyin.
- Afiyet olsun.
Siz Sormadan Ben Anlatayım ve Kurtulayım
- Bamyanın nasıl soyulacağı burada.
- Limonlu suda bamya sümüklenmez.
- Yeşil biber kızartır gibi kızartacaksınız.
kağıt havlunun ne işe yaradığını sakın sormayın. Bamya sümüklenirse, burnunu silersiniz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder