Malzemeler
- 2 su bardağı taze barbunya
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 3 dilim limon
- 1 tutam maydanoz
- tuz
Yapılışı
- Barbunyaları ayıklayın ve yumuşayana kadar (hafif sert kalacak) haşlayıp süzün.
- Yağda doğranmış soğan,havuç ve domatesi posalayın.
- 2 su bardağı kaynar suyu ve sarımsakları ilave edip 10 dk. pişirin.
- Bu karışıma barbunyaları katın. Üzerine limonları koyup 10 dk. daha pişirin.
- Pişmeye yakın tuzunu ilave edin.
- Maydanoz ile süsleyip soğuk servis edin.
Haydi Sor, Sor
- Pilakiyi kuru barbunyadan yapacaksanız, bir gün önceden ıslatın.
- Resimdeki barbunya değil fasülye pilakisi diyenler varsa ayıp ediyorlar. Taze barbunyayı haşlayınca bütün rengi gidiyor ve beyaz kalıyor.
1 yorum:
zeytinyağlı yemekler bu kadar sulu bırakılırsa lezzetli olmaz.ama tabi zevkler ve renkler..
Yorum Gönder