Bulgur pilavı milli yemeklerimizden bir tanesidir. Yanında bir de cacık. Demeyin keyife. Akşama hem pratik hem de besleyici ne yemek pişireceğim? diyorsanız, alın size bol sebzeli bulgur pilavı.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 orta boy domates
- 1 küçük boy havuç
- 1/2 patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- 1 kaşık biber salçası
- 1 fıske karabiber
- 1 bardak sıcak su
- 1 kaşık tereyağ
- Tuz
- Bulgurları yıkayıp, süzün.
- Terayağında küçük doğranmış, havuç, biber, patlıcan,domates ve soğanları 5 dk. kavurun.
- Bulguru, salçayı, sarımsakları, doğranmış maydanozu, karabiber, tuz ve suyu ilave edrek kısık ateşte 20 dk. pişirin.
- Kapak altına kağıt havlu koyun ve battaniyeye sararak 15 dk. demlendirin.
- Yanına cacık yapmayı unutmayın!
- Su ölçüsü normalde 1'e 2. Ama sebze olduğu için 1'e 1,5.
- Sebzeleri yağda posalarken en son soğanları iave edin.
- Hiç bir zaman salçayı yağda kavurmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder