21 Temmuz 2009 Salı

Sebzeli Yeşil Mercimek


Yeşil mercimeğin protein açısından bayağı zengin olduğunu biliyorsunuz. Sofranızdan asla eksik etmeyin. Gelin bu besleyici yemeği daha da zenginleştirip lezzetlendirelim.



Malzemeler
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 küçük boy havuç
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük boy kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 6 çay bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 fısket tuz ve karabiber


Yapılışı
  1. Mercimekleri yıkayıp az suda 5 dk. haşlayın ve süzün.
  2. Doğranmış soğan, havuç ve biberleri yağda 2-3 dk. posalayın.
  3. Doğranmış domatesleri ilave edip 2 dk. daha posalayın.
  4. Mercimekleri, salçayı, dörde böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve 6 çay bardağı kaynar suyu ilave edip 25 dk. kısık ateşte pişirin.
  5. Arzunuzu göre kırmızı pul biber ekleyip limon sıkarak yiyebilirsiniz.

Sormadan Söyleyelim Köşesi
  • Bu köşe bir gün beni delirtecek. Bakalım ne zaman.
  • Az suda haşlayıp süzüyoruz ki hem mercimeğin kara rengi gitsin hem de gaz yapmasın.
  • Havuçları ince doğramayı unutmayın!

1 yorum:

  1. Yeşil mercimeği çok severim eminim çokda leziz olmuştur ellerine sağlık.
    http://nursen-yemek.blogspot.com
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yormadan yorum yapabilirsiniz!