Yeşil mercimeğin protein açısından bayağı zengin olduğunu biliyorsunuz. Sofranızdan asla eksik etmeyin. Gelin bu besleyici yemeği daha da zenginleştirip lezzetlendirelim.
Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 1 küçük boy havuç
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 6 çay bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 fısket tuz ve karabiber
Yapılışı
- Mercimekleri yıkayıp az suda 5 dk. haşlayın ve süzün.
- Doğranmış soğan, havuç ve biberleri yağda 2-3 dk. posalayın.
- Doğranmış domatesleri ilave edip 2 dk. daha posalayın.
- Mercimekleri, salçayı, dörde böldüğünüz sarımsakları, tuz, karabiber ve 6 çay bardağı kaynar suyu ilave edip 25 dk. kısık ateşte pişirin.
- Arzunuzu göre kırmızı pul biber ekleyip limon sıkarak yiyebilirsiniz.
Sormadan Söyleyelim Köşesi
- Bu köşe bir gün beni delirtecek. Bakalım ne zaman.
- Az suda haşlayıp süzüyoruz ki hem mercimeğin kara rengi gitsin hem de gaz yapmasın.
- Havuçları ince doğramayı unutmayın!
Yeşil mercimeği çok severim eminim çokda leziz olmuştur ellerine sağlık.
YanıtlaSilhttp://nursen-yemek.blogspot.com
Sevgiler.