26 Ocak 2010 Salı
Ayva Reçeli Yapmanın Püf Noktaları
Ayva reçeli çok sevilen reçellerden biridir. Ama evde yapılanların çoğu ya kıvamında olmuyor ya da çok çabuk bozuluyor. Şimdi sizlere tam kıvamında, hemen bozulmayan doğal tarifini veriyorum.
18 Ocak 2010 Pazartesi
Arnavut Ciğerini Herkes Yapamaz!
Çocukluğumdan beri ciğeri pek sevmezdim. İlk defa Balıkesir'de yedek subay iken zorla yedirdiler bana. Önyargılıydım ama beğenmiştim açıksası. Sonrasında bir kaç kez dışarıda yedim. Çok nadir beğenimi kazandılar. Kendim yapmaya karar verip işin püf noktalarını öğrendim. Şimdi sizlere gerçekten çok nefis, dışı kıtır içi yumuşak arnavut ciğeri tarifi...
12 Ocak 2010 Salı
Tarhana: Kış Günlerinin Besleyici Kaloriferi
"Kış mevsiminde hangi çorba?" diye sorsalar; herkesin ilk cevap vereceği tarhana olacaktır. Aslında evde tarhana yapımından bahsedecektim ama, tarhana kış mevsiminde değil yaz mevsiminde yapılır. Havalar bir ısınsın, sıcaklıklar yükselsin, "Evde doğal ve çok besleyici tarhana" nasıl yapılıcağını anlatacağım. Şimdilik marketlerden idare edeceksiniz. Bu yaz yaptığım ama tarif vermeyi unuttuğum tarhanadan çorba tarifi huzurlarınızda.
6 Ocak 2010 Çarşamba
Tavada Kızartma Çevirmek Hüner İster
Genelde hanımların zorlandığı bir konudur, tavada kızartma, yufka, mücver ve benzeri kızartmaları çevirmek. Ya dibine yapışır yada dağılır. Şimdi sizlere resimlerle bunu anlatacağım. Eğer hiç bilmiyorsanız bu denemeyi gerçek kızartma ile değil tavaya sığacak şekilde yuvarlak bir tahta ya da plastik benzeri bir şey ile çalışın.