Malzemeler
- 250 gr. mantar
- 1 kaşık tepeleme un
- 1 bardak süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 3-4 bardak kaynar su
- Yağda unu topaklaşmadan 3-4 dk. kavurun.
- İnce doğranmış mantarları ve diğer malzemeleri ilave edip 20-30 dk. pişirin.
- Sütü pişmeye yakın ilave edin.
- Unu az diyenler varsa, un çorbası değil, mantar çorbası yapıyoruz derim.
- Sarımsak olmadan olmaz mı diyenler varsa, olur efendim derim.
- Eğer hala başka sorunuz varsa, inanın bir şey diyemiyorum.
2 yorum:
bence böylesi daha saglıklı olmuş.
merhaba,
mantar çorbama yaptığınız yorum sonrası buradayım :)
ben mantar çorbasını 3 şekilde yapıyorum,biri de sizin yaptığınız gibi sütlü ama onu hala yayınlayamadım malesef.
ikincisi kremalı olan,biri de bu tarifte ki terbiyeli bakmak isterseniz linki:
http://anneeligibireyhan.blogspot.com/2012/08/2012-iftar-daveti-2-ve-terbiyeli-mantar.html
dediğim gibi Sizin tarifinizi bende yapıyorum,çok da severim.benimkinin tek farkı, tavuk suyu ve tereyağıyla yapıyorum.yorumunuz için teşekkür ederim,sizin de elinize sağlık..
Yorum Gönder