15 Eylül 2009 Salı

Taze Fasulye Yemeği

Print Friendly and PDF

Taze fasülye en sevdiğim yemeklerden biridir. Özellikle biber salçalı olursa çok daha lezzetli oluyor. Yine her zaman olduğu gibi etsiz sebzenin lezzetini sizlere sunuyorum.





Malzemeler

  • 1 kg. taze fasülye
  • 2 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Kaynamış su

Yapılışı
  1. Yağda soğanları 3-4 dk. kavurun
  2. 3-4 cm. uzunluğunda doğranmış fasülyeleri katın.
  3. Kısık ateşte fasülyeleri 3-4 dk. kavurun.
  4. Salça ve üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ileve edip 10 dk. pişirin.
  5. İrice doğranmış patatesleri katıp 20 dk. daha pişirin.

Sormayın Ama Özellikle Fasulyenin Hatırına Cevap Veriyorum

  • Patatesler çabuk pişeceği için sonradan katıyoruz.
  • Fasülyeyi satın alırken renginin düzgün, üzerinde kahverengi lekeler olmamasına dikkat edin.
  • Fasülye lastik gibi hiç olmamalı. Elinize alıp azıcık eğince "kart" diye kırılmalı.
  • Hele evde kazak dokumayacaksanız mümkünse kılçıklı, iplikli olmamalı!

Hiç yorum yok: