Taze fasülye en sevdiğim yemeklerden biridir. Özellikle biber salçalı olursa çok daha lezzetli oluyor. Yine her zaman olduğu gibi etsiz sebzenin lezzetini sizlere sunuyorum.
Malzemeler
- 1 kg. taze fasülye
- 2 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- Kaynamış su
Yapılışı
- Yağda soğanları 3-4 dk. kavurun
- 3-4 cm. uzunluğunda doğranmış fasülyeleri katın.
- Kısık ateşte fasülyeleri 3-4 dk. kavurun.
- Salça ve üzerini 2 parmak geçecek kadar suyu ileve edip 10 dk. pişirin.
- İrice doğranmış patatesleri katıp 20 dk. daha pişirin.
Sormayın Ama Özellikle Fasulyenin Hatırına Cevap Veriyorum
- Patatesler çabuk pişeceği için sonradan katıyoruz.
- Fasülyeyi satın alırken renginin düzgün, üzerinde kahverengi lekeler olmamasına dikkat edin.
- Fasülye lastik gibi hiç olmamalı. Elinize alıp azıcık eğince "kart" diye kırılmalı.
- Hele evde kazak dokumayacaksanız mümkünse kılçıklı, iplikli olmamalı!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder