Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı kırık pirinç
- 1 çorba kasığı bulgur
- 1 orta boy havuç
- 1 çorba kaşığı un
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy domates
- 2 adet dolmalık biber
- 1 çorba kasığı kıyılmış taze nane
- 1 diş orta boy sarımsak
- Yeteri kadar sıvı ya da tereyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tutam karabiber (isteğe göre)
- 1 tutam pulbiber (isteğe göre)
- 1,5 lt. kaynamış su
Yapılışı
- Unu, tencerede sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Yağı ilave edip karıştırın.
- İnce kıyılmış soğanları ve çok ince rendelenmiş havuçları içine katın. 5 dk. pişirin.
- Sonra ince doğranmış biber ve domatesleri ilave edin.
- Yıkanmış mercimeklerle birlikte nane, sarımsak, karabiber ve pul biberleri ve salçayı katın.
- Kaynar suyu üzerine boca edin. Arzuya göre tuz ve su ilave edin.
- 15 dk. sonra kıyılmış maydonozları ilave edip 5 dk. daha pişirin.
- Piştikten sonra üzerini yeşil biber, limon dilimi ve taze nane yaprağı ile süsleyip fotoğrafını çekersiniz. Ben öyle yaptım. Yanlız yemek sıcakken fotoğraf çekmeyin. Çünki o zaman efkarlı ve dumanlı bir havası oluyor fotoğrafın. Afiyet olsun.
Siz Sorun Rahat rahat. Ben Cevaplıyorum Nasılsa
- Malzemeler çokmuş demeyin sakın. Hepsi evinizde var. Bahane aramayın!
- Sarımsak mecburi değil. Ama bence ilave edin derim.
- Erkekler çorbayı çok sever. Hele bu çorbaya bayılacaklardır. Deneyin bakalım, neler olacak?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder