Malzemeler
- 1 kg. havuç
- 1 su bardağı buğday ya da mısırunu
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı yoğurt
- 1/2 demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam karabiber ve pul biber
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
- İçine doğranmış dereotunu, yumurtayı ve unu katıp bulamaç haline getirin.
- Tavaya yağı koyun ve 2 dk. ısıtın.
- Karışımı tavaya kaşık yardımı ile yayın.
- Kısık ateşte tavayı çevirerek her iki yanını kızartın.
- Sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Niye Sormuyorsunuz? Sorulacak Bir Şey Yok mu Şimdi?
- Şu, tuz konusunu kökten çözelim. Tuz kullanlar tuzu başta katmasın. Hele kızartmalarda tuzu da kavurmayın. Yiyeceğiniz zaman atsanız eliniz mi kırılır.
- Havuçları çok ince rendelemeyin ve bekletmeyin! Hem kararır hem de sulanır.
- Gelelim en zor yerine. Karışımı tavada dağıtmadan nasıl çevireceksiniz bakayım. Sadece bu değil, diğer kızartmalarda da tavayı nasıl çevireğinizi bir sonraki yazımda resimli olarak anlatacağım.
- Kızartmaları dağıtmadan çevirene ödül var!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder