Etten sonra tavuğu da pek sevmem. Ama hazır fabrikasyon tavuklarını hiç sevmem. Şöyle doğal ortamda yetişen köy tavuğu olacak ki (çocukken tavuk delisiydim) atacaksın onu tencereye, üzerinde 1 parmak sarımsı-yeşilsi yağ; İşte o tavuğu kimseye yedirtmem. Kalmadı ki artık doğal beslenen tavuklar! Neyse gelelim fırında zorlama, sebzeli çakma tavuk imalatına. Bakalım orijinal tavuk gibi olacak mı?
Malzemeler
- 1 kg. kemiksiz tavuk but eti
- 2 adet domates
- 2 adet patates
- 6-7 adet sivri biber
- 2 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı su
- Tuz
Yaramaz Tavuğun Terbiye Edilmesi İçin Gerekenler
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 5 diş sarımsak
- 1 tutam kekik
- 2 çorba kaşığı biber salçası
- 1 tutam karabiber
- 1 dal maydanoz
- 1 çorba kaşığı sirke
Yapılışı
- Tavuk etlerini 1-2 saat, adı geçen malzemeler ile terbiye edin.
- Tavukları, iri dilimlenmiş domates, patates ve bütün biberleri tepsiye dizip üzerine suyu döküp, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dk. pişirin.
- Sizce neden tavukları terbiye ettik,bi düşünün bakalım.
- Dağda bayırda ot,kekik yiyen tavuğun mu yoksa hazır yem yiyen tavuğun mu terbiyeye ihtiyacı var?
- Patatesler kızarmışsa tavuk da pişmiş demektir.
"Yahu habire köy tavuğu diyorsunuz. Siz köyden mi internete bağlanıyorsunuz? diyorsanız, dileğinizin kabul olması için ben dua edeceğim. - Boşuna mı blogun adını "Doğadan Doğal Lezzetler" koydum. Yani! Oha oldum, Yok şaka, Gitcaan mi? Ok Bye.:((
1 yorum:
Çok lezzetli görünüyor :)
Yorum Gönder