14 Ekim 2009 Çarşamba

Fırında Sebzeli Tavuk But

Print Friendly and PDF

Etten sonra tavuğu da pek sevmem. Ama hazır fabrikasyon tavuklarını hiç sevmem. Şöyle doğal ortamda yetişen köy tavuğu olacak ki (çocukken tavuk delisiydim) atacaksın onu tencereye, üzerinde 1 parmak sarımsı-yeşilsi yağ; İşte o tavuğu kimseye yedirtmem. Kalmadı ki artık doğal beslenen tavuklar! Neyse gelelim fırında zorlama, sebzeli çakma tavuk imalatına. Bakalım orijinal tavuk gibi olacak mı?




Malzemeler


  • 1 kg. kemiksiz tavuk but eti
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Yaramaz Tavuğun Terbiye Edilmesi İçin Gerekenler


  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tutam karabiber
  • 1 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sirke



Yapılışı


  1. Tavuk etlerini 1-2 saat, adı geçen malzemeler ile terbiye edin.
  2. Tavukları, iri dilimlenmiş domates, patates ve bütün biberleri tepsiye dizip üzerine suyu döküp, önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-40 dk. pişirin.
Tamam, Bağırmayın, Ama Gıdaklamadan Sorun, Karşınızda Horoz Yok!


  • Sizce neden tavukları terbiye ettik,bi düşünün bakalım.
  • Dağda bayırda ot,kekik yiyen tavuğun mu yoksa hazır yem yiyen tavuğun mu terbiyeye ihtiyacı var?
  • Patatesler kızarmışsa tavuk da pişmiş demektir.
    "Yahu habire köy tavuğu diyorsunuz. Siz köyden mi internete bağlanıyorsunuz? diyorsanız, dileğinizin kabul olması için ben dua edeceğim.
  • Boşuna mı blogun adını "Doğadan Doğal Lezzetler" koydum. Yani! Oha oldum, Yok şaka, Gitcaan mi? Ok Bye.:((



1 yorum:

Oğuz dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor :)