26 Ekim 2009 Pazartesi

Karnıbaharlı Sebze Köftesi

Print Friendly and PDF

Eti sevmeyenler için sebze köftesi yapmaya karar verdim. İlk denemem biraz zor oldu ama ikincisi çok kolay oldu. Tarifini bir yerden almadım. Yani; aklıma geldi nasıl olur, nasıl bir şeye benzer diye? Ama ilki biraz facia olsa da ikinci denemede sonuç mükemmel oldu. Yanlız dikkat edin alışkanlık yapabilir. Hele eti evine sokmayan ama köfte tadını unutamayanlar için bire bir. Denemesi bedava!






Malzemeler

  • 250 gr. karnıbahar
  • 100 gr. brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı ekmek içi ya da galeta unu
  • 1 yumurta
  • 100 gr. rendelenmiş kaşar
  • Sıvıyağ
  • Karabiber


Yapılışı

  1. Karnıbahar, brokoli ve havucu 10 dk. haşlayıp süzün.
  2. Kabak ve havucu rendeleyip karnıbahar ve brokoli ile bulamaç haline getirin.
  3. Ekmek içini, yumurta, kaşer ve diğer malzemeleri ilave edip köfte gibi yoğurun.i
  4. Avucunuzda köfte gibi şekillendirdikten sonra kızgın yağda pişirin.


Düşünüyorum da, Sorularınız Hangi Konudan Gelecek Bakalım?

  • Harç çok cıvık olursa rendelenmiş ekmek içi ekleyin.
  • Size bir kıyak; Bayat ekmeğinizi buzlukta saklayıp rendelerseniz en doğal ekmek içi elde etmiş olursunuz. Ben galeta unu kullanmıyorum.
  • Bazı hanımlara donmuş ekmeği rendelemek zor geliyor. Ama deneyin. Hem kollara hem de göğüslere çok faydası var. Diri tutar.
  • Köfteleri hafifçe yağladığınız tepsiye dizip 180 derecelik fırında yaparsanız daha hafif olur.
  • Yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Farklı bir tadı oluyor.
  • "Kabağı neden haşlamadık?" diyenler mutlaka çıkacaktır. Olsun, bu kişiler de bizim insanımız. Onlara da açılmak lazım!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yemek tarifinden sonra rendeleme isini biraz daha ciddiye alacagim.