13 Ekim 2009 Salı

Mantarlı Et Sote

Print Friendly and PDF Genelde pek et kullanmam yemeklerimde. Ama nadir de olsa bazı yemeklerde kendim için olmasa da konuklarım için kullanıyorum. Gelen misafirlere mecburen etli yemekler hazırlamam gerekiyor. Bu tür yemeklerden bir tanesi de mantarlı et sote. Mantarı sade olarak daha çok severim ama şimdi etli mantar sote tarifini vermek mecburiyetindeyim. Neden mi? Bu yemeği sevenler özellikle tarifini yazmamı istedi. Mecburen yoğun istekten dolayı...




Malzemeler

  • 250 gr dana kuşbaşı et
  • 250 gr. kültür mantarı
  • 1 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Karabiber
  • Tuz

Etin Yumuşak Olması İçin

  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 limon suyu
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2-3 damla sirke


Yapılışı

  1. Etleri yağ, süt, limon ve sirke karışımında suyu çekene kadar pişirin.
  2. İnce kıyılmış soğanları, biber ve domatesleri ilave edip 5 dk. daha pişirin.
  3. Kıyılmış mantar, salça, karabiber ve suyu ilave edip 15-20 dk. daha pişirdikten sonra servis edin.

Hadi Nazlanmayın, Sorun. Kızmayacağım.
  • Mantarları yıkadıktan sonra limonlu suda bekletin.
  • Alacağınız mantarın diri ve altının kararmamış olmasına özen gösterin. Bir de zeh
    irlenip beni uğraştırmayın. Çekemem!
  • Bu yemeğin yanına pilav çok yakışır değil mi. Madem biliyorsunuz da neden beni konuşturuyorsunuz? Yapın o zaman.
  • Hep siz soruyor, ben de cevap veriyorum. Bundan sonra ben de sizlere soracağım. Yok öyle!

1 yorum:

aktifmutfak dedi ki...

yemeklerinizin suyunu daha az bırakırsanız Ayhan bey,emin olun daha lezzetli olurlar:)..sevgiler..