2 Kasım 2009 Pazartesi

Mor Havuçlu Etli Bezelye

Print Friendly and PDF
Normal havuçlu bezelyeyi biliyorsunuz. Mor havucu belki bileniniz yoktur. Ama çok lezzetli bir sebze. Ben de düşündüm taşındım, bu mor havuçtan bezelye yemeği yaptım. Zannedersem bu tarif ilk olacak. Çünki hiç bir yerde rastlamadım. İlk başta rengi size biraz tuhaf gelebilir ama yemeye başladığınızda o mor renk size gökkuağının en güzel rengi gibi gelecektir. Bundan emin olabilirsiniz.


Hadi başlayalım. o zaman



Malzemeler

  • 250 gr. dana kuşbaşı
  • 2-3 adet mor havuç
  • 2 su bardağı taze bezelye
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 7-8 su bardağı kaynar su
  • Tuz


Yapılışı

  1. Doğranmış soğanla birlikte eti 15 dk. kavurun.
  2. Havuçları, patatesi ve suyunu ilave edip 5 dk. pişirdikten sonra bezelyeleri katarak 10 dk. daha pişirin.

Soru Soracaklar İçin, AYS Soru Bankası Olduk Zaten!

  • Yaz günlerinde alıp buzlukta sakladığım bezelyeleri kullandım.
  • Bezelyeyi neden en son ilave ettik? Keyfimden değil herhalde, çabuk pişip erimesin diye!
  • Konserve bezelye kullanacaksanız pişmesine 5 dk. kala ilave edin.
  • Konserve bezelyeleri kutusundan alıp yemeğe katmayın. İyice yıkayıp öyle kullanın.
  • Etin yumuşak olması için 2 çorba kaşığı süt, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı sirke ilave edin.
  • AYS ne mi? Ayhan'ın yemek sitesi. Başka ne olabilir ki?

1 yorum:

aktifmutfak dedi ki...

mor havucu hakkaten ilk defa duyuyorum..enteresan...