6 Ekim 2009 Salı

Naneli ve Peynirli Makarna

Print Friendly and PDF

Makarna İtalya'dan sonra en çok tükettiğimiz besin maddesi. Genelde sade, peynirli ya da salçalı yapılır. Makarnanın tarifi olmaz ama farklı bir tat ile makarna yemek istiyorsanız şu tarifimi deneyin derim.





Malzemeler
  • 1 paket çubuk makarna
  • Beyaz peynir
  • Kuru nane
  • Sıvıyağ ya da tereyağı
  • Kırmızıbiber sosu
  • Tuz

Yapılışı
  1. Tencerede suyu kaynatıp içine 3-4 çay kaşığı tuz ve 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin.
  2. Makarnaları 8-12 dk. haşlayıp süzün.
  3. Tencerede yağı kızdırıp makarna, peynir ve naneyi kattıktan sonra birkaç dk. ağzı kapalı pişirin.
  4. Biber sosu ilavesiyle servis edin.

Sorulacak Şey Var, Sorulmayacak Şey Var.
  • Makarnayı haşladıktan sonra içine 1 bardak soğuk su ilave edip öyle süzün. Bu şekilde makarna hem diri kalacak hem de birbirine yapışmayacaktır.
  • Çoğu hanımefendinin süzdükten sonra makarnaya soğuk duş aldırdığını maalesef gördüm.
  • Yahu pişmiş makarna neden soğuk altına verilir. Kimden duyduysanız, unutun lütfen!
  • Beyaz peynir sevmiyorsanız lor ve kaşar türevleri hariç diğer peynir çeşitleri deneyin. Mesela tulum peyniri çok yakışıyor.
  • “Nane koymasak olmaz mı?” diyenleri şiddetle kınıyor ve eseflerimi bildiriyorum.
  • Bir parça makarnaya azıcık nane, peynir katın ve tadına bakın. Beğenmezseniz nane katmazsınız ve bu tarifi de çöpe atarsınız olur biter. Çözüm bu kadar basit.

2 yorum:

Eylem dedi ki...

sorulacak şey ve sorulmayacak şey bölümüne bayılıyorum.makarna haşlarken haşlama suyuna biraz süt koyarsak tadı daha güzel oluyor.tereyagı koymuş gibi.

ayhan dedi ki...

Zaten tereyağı kullanıyorum. Ama, süt fikri çok güzel. Daha besleyici hale geleceği kesin. İlk fırsatta deneyeceğim. Sizin beğendiğiniz köşeye ben de bayılıyorum desem.:) Sevgilerimle,