Bir baktım ki, sahilde büyümüş olan birisi olarak hiç balık tarifi yazmamışım. Çok ayıp bana! 3 hafta önce sandalda ama Karadeniz'de yakalamış olduğum palamutun tarifini vermez miyim?
- Kelle başı 1 adet palamut
- 2 adet böyyükçe soğan
- Kelle başı 2'şer yeşil biber
- Adam başı 1 büyük domates
- 2 adet kabuğu soyulmuş limon
- 2 adet orta boy patates
- Kelle başı 1 diş sarımsak
- 1 kaç dal maydanoz
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
- Palamutları temizledikten sonra tekerlek şeklinde dilimleyip yağlanmış tepsiye dizin.
- Diğer bütün sebzeleri üzerine ilave edip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Balığı dizecek üzerine sevdiğin sebzeleri döşeyeceksin. Bu kadar basit.
- Herhalde patatesleri soymadan koymayacaksınız.
- Balıkların nar gibi olmasını istiyorsanız süte bandırıp dizin.
- Arzu eden defne yaprağı ilave edebilir.
- Üzerine yağ koymazsak sebzeler kuru kalır diyenler: Üzerine yağ ilave etmektense bütün sebzeleri bir kapta az sıvıyağda harmanlayıp öyle üzerine diziyorum.
- Yahu soracağınıza resime dikkatli bakın. Resmen tarif orda yazıyor.
1 yorum:
muhteşem görünüyorr..canım çekti vallaaaaa...eline sağlık..
Yorum Gönder