- 100 gr. brokoli
- 100 gr. karnıbahar
- 100 gr. pırasa
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı kaynamış su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Bütün sebzeleri iyice yıkayıp uygun büyüklükte doğrayın.
- Havuç ve patatesi kalınca rendeleyin.
- Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
- Bütün malzemeleri tepsiye dizin ve üzerine yağı ve suyu gezdirin.
- Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dk. pişirin.
Siz Sormadan Ben Söyleyeyim Köşemizde, Bu Sefer Kızmayacağım. Vallahi!
- İçine hiç su ve yağ koymadan da pişirebilirsiniz. Bunun için: fırına bir kase ( bakır, cam, emaye, teflon ne bileyim yanmaz-ve sıcak olunca hırsından çatlamayacak bir kap) içinde 1-2 bardak su koymalısınız. Bu: Tam diyetlik, buharda sebze demektir.
- "Kuru kuru gitmez!" diyorsanız, mücver şeklinde yapabilirsiniz.
- "Çok yavan kalır." diyorsanız, üzerine zeytinyağlı, domatesli, limonlu sos katabilirsiniz.
- "Sarımsaklı yoğurt hani?" diyorsanız, fena gitmez hani!
- "Bu sefer hiç kızmadınız, hayret yani!" diyenler varsa "Öyle, her zaman olmaz, bu sefer kızmayacağım. Eğer tarife birebir uyduysanız." derim.
- "Yok, yok... Siz laf sokmadan duramazsınız." diyenler varsa "Kaşınmasınlar, kızmayacağım!" dedim ya!
- Mutlulukla ve gülümseme ile kalın. Hayatınız; Emek harcadığınız yemekleriniz gibi her daim lezzetli ve doyurucu olsun, dileğimle.
1 yorum:
Çok Renkli ve Çok Güzel görünüyor.
Yorum Gönder