3 Ocak 2010 Pazar

Diyet İçin Fırında Sebze Karnavalı (Brokoli, Karnıbahar, Ne Varsa)

Print Friendly and PDF
Karnıbahar, brokoli vs. sebzeleri sevenler için yine fırında çok leziz bir tarifim daha var. Özellikle pişmemiş halinin resmini koydum ki iştahınız kabarsın. Ayrıca diyet yapanlar için hem hafif hem de çok besleyici bir yemek. Malzemelere bakarsanız anlarsınız. Hadi, başlayalım artık!


Malzemeler

  • 100 gr. brokoli
  • 100 gr. karnıbahar
  • 100 gr. pırasa
  • 1 orta boy havuç
  • 1 orta boy patates
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • Karabiber
  • Tuz




Yapılışı


  1. Bütün sebzeleri iyice yıkayıp uygun büyüklükte doğrayın.
  2. Havuç ve patatesi kalınca rendeleyin.
  3. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın.
  4. Bütün malzemeleri tepsiye dizin ve üzerine yağı ve suyu gezdirin.
  5. Önceden ısıtılmış ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-30 dk. pişirin.




Siz Sormadan Ben Söyleyeyim Köşemizde, Bu Sefer Kızmayacağım. Vallahi!


  • İçine hiç su ve yağ koymadan da pişirebilirsiniz. Bunun için: fırına bir kase ( bakır, cam, emaye, teflon ne bileyim yanmaz-ve sıcak olunca hırsından çatlamayacak bir kap) içinde 1-2 bardak su koymalısınız. Bu: Tam diyetlik, buharda sebze demektir.
  • "Kuru kuru gitmez!" diyorsanız, mücver şeklinde yapabilirsiniz.
  • "Çok yavan kalır." diyorsanız, üzerine zeytinyağlı, domatesli, limonlu sos katabilirsiniz.
  • "Sarımsaklı yoğurt hani?" diyorsanız, fena gitmez hani!
  • "Bu sefer hiç kızmadınız, hayret yani!" diyenler varsa "Öyle, her zaman olmaz, bu sefer kızmayacağım. Eğer tarife birebir uyduysanız." derim.
  • "Yok, yok... Siz laf sokmadan duramazsınız." diyenler varsa "Kaşınmasınlar, kızmayacağım!" dedim ya!
  • Mutlulukla ve gülümseme ile kalın. Hayatınız; Emek harcadığınız yemekleriniz gibi her daim lezzetli ve doyurucu olsun, dileğimle.

1 yorum:

aylin dedi ki...

Çok Renkli ve Çok Güzel görünüyor.