Tavuk etini özellikle göğüs etini sevenler için, hele de kereviz, havuç seviyorsanız bu çorba soğuk kış günlerinde tam size göre.
Malzemeler
- 300 gr. kemiksiz tavukgöğsü
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 5–6 dal maydanoz
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 6–7 su bardağı kaynamış su
- Yarım limon suyu
- Tuz
Yapılışı
- Tavuk etini 15 dk. haşlayıp lime lime edin.
- Tencerede yağda arzunuza göre doğranmış havuçları 5 dk. posalayın.
- Tavuk etini, bütün soğanı ve yarım limon suyunu ilave edip 5 dk. kaynatın.
- Büyük küp şeklinde doğranmış kerevizleri ilave edip 25 dk. daha pişirin.
- En son maydanoz ve karabiber ile süsleyip servis edin.
Telli Baba Değil, Sor Baba Türbesi Olduk, Hadi Sorun Bakalım!
- Tavuk etini haşladıktan sonra lime ederken herhalde soğumasını beklersiniz.
- Kerevizlerin çorba içinde zenci kereviz gibi durmasını istemiyorsanız en son soyup tuzlu, limonlu suya atın.
- Çorba piştikten sonra bütün soğanı ister yiyin ister çöpe atın.
- Pişerken içine 1 diş sarımsak katarsanız daha lezzetli olur.
- İlla da terbiyeli olsun diyorsanız; hadi, başka tarif kapısına. Ben terbiyesiz tarifini veriyorum. Zorla mı yahu!
1 yorum:
Çok eski bir tarihte Romanya ya gittiğimizde yemiştim. Yıllar sonra aklıma gelince yapmak için interneti tarayınca sizin tarifiniz o tata yakın geldi. Tarifinize göre yaptık harika oldu tiller.
Y.kaya baydar
Yorum Gönder