29 Aralık 2009 Salı

Terbiyesiz Kerevizli Tavuk Çorbası

Print Friendly and PDF

Tavuk etini özellikle göğüs etini sevenler için, hele de kereviz, havuç seviyorsanız bu çorba soğuk kış günlerinde tam size göre.


Malzemeler

  • 300 gr. kemiksiz tavukgöğsü
  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 5–6 dal maydanoz
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 6–7 su bardağı kaynamış su
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Yapılışı

  1. Tavuk etini 15 dk. haşlayıp lime lime edin.
  2. Tencerede yağda arzunuza göre doğranmış havuçları 5 dk. posalayın.
  3. Tavuk etini, bütün soğanı ve yarım limon suyunu ilave edip 5 dk. kaynatın.
  4. Büyük küp şeklinde doğranmış kerevizleri ilave edip 25 dk. daha pişirin.
  5. En son maydanoz ve karabiber ile süsleyip servis edin.


Telli Baba Değil, Sor Baba Türbesi Olduk, Hadi Sorun Bakalım!

  • Tavuk etini haşladıktan sonra lime ederken herhalde soğumasını beklersiniz.
  • Kerevizlerin çorba içinde zenci kereviz gibi durmasını istemiyorsanız en son soyup tuzlu, limonlu suya atın.
  • Çorba piştikten sonra bütün soğanı ister yiyin ister çöpe atın.
  • Pişerken içine 1 diş sarımsak katarsanız daha lezzetli olur.
  • İlla da terbiyeli olsun diyorsanız; hadi, başka tarif kapısına. Ben terbiyesiz tarifini veriyorum. Zorla mı yahu!


1 yorum:

Yurdakul Kaya baydar dedi ki...

Çok eski bir tarihte Romanya ya gittiğimizde yemiştim. Yıllar sonra aklıma gelince yapmak için interneti tarayınca sizin tarifiniz o tata yakın geldi. Tarifinize göre yaptık harika oldu tiller.
Y.kaya baydar